TRANSFERUURTJE: Ajax én Feyenoord bieden, goed PSV-nieuws, Messi-utopie

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax én Feyenoord bieden, goed PSV-nieuws, Messi-utopie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De Argentijnse media schrijven op zondagochtend dat Ajax vandáág nog een officieel miljoenenbod uit zal brengen bij Argentinos Juniors voor de handtekening van Fausto Vera. En dat heeft alles te maken met de concrete interesse van CSKA Moskou. De Russen zouden zelfs al 5 miljoen euro hebben geboden op hun doelwit, al werd deze aanbieding meteen naar de prullenmand verwezen. Bij Argentinos Juniors hanteert men een vraagprijs van 10 miljoen euro, maar naar verluidt is de club bereid om een klein beetje water bij de wijn te doen. Ook een bod van 8 miljoen euro voor een gedeelte van de transferrechten van de twintigjarige middenvelder is namelijk voldoende, zo luiden de laatste geruchten. Óf een initieel bod van 8 miljoen euro, dat later aangevuld wordt door de nodige bonussen.

Door de coronacrisis is de ‘zomerse’ transferperiode in twee stukken opgedeeld, waardoor er tot 5 oktober gehandeld mag worden. Wat Ajax betreft is het echter niet de bedoeling dat er op het allerlaatste moment nog spelers vertrekken. Oefenmeester Erik ten Hag vertelt in gesprek met Voetbal International: “Alles is een maand opgeschoven. De transferdeadline, maar ook de competitie. Zoveel is er dus niet veranderd. Ik denk dat we goede afspraken hebben met spelers die openstaan voor een transfer, zoals André Onana, Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek.” Hij waarschuwt: “De markt is tot 5 oktober open, maar er komt eerder een moment dat een transfer niet meer mogelijk is. Zo hebben we dat in de voorbije jaren ook goed gedaan volgens mij.” Ten Hag legt uit: “We moeten ook aan onszelf denken en als alle andere alternatieven weg zijn, wordt een vertrek moeilijk. Maar alles gaat op een respectvolle manier, waarin het belangrijk is om op een goede manier met elkaar te blijven communiceren.

Technisch directeur Frank Arnesen en oefenmeester Dick Advocaat hebben al gezegd dat Feyenoord geen geld heeft om te investeren in de spelersgroep, maar de Roemeense media komen vandaag naar buiten met een heel ander verhaal. Volgens Antenasport hebben de Rotterdammers namelijk al een bod van maar liefst 12 miljoen euro neergelegd bij FCSB (het voormalige Steaua Boekarest) voor Dennis Man. Gigi Becali, de eigenaar van de genoemde club, zou echter 15 miljoen euro willen hebben voor de 21-jarige rechtsbuiten, die nu al een paar maanden in verband wordt gebracht met een transfer naar De Kuip. Zaakwaarnemer Anamaria Prodan, die de belangen van de aanvaller behartigt, reageert: “We wachten het af en zullen wel zien wat er gebeurt. De baas is niet bereid om financieel gezien water bij de wijn te doen en dus is het moeilijk om tot een deal te komen. Ik hoop dat het lukt, want een transfer naar Feyenoord zou een enorme stap voorwaarts zijn voor Dennis.”

De kans dat Denzel Dumfries bij PSV blijft is een stukje groter geworden. AC Milan, dat al maanden aan de back gelinkt wordt, is volgens de Engelse media namelijk uitgekomen bij Serge Aurier van de Premier League-grootmacht Tottenham Hotspur. Volgens The Guardian is de Ivoriaan de eerste keuze van de Rossoneri, die per se een nieuwe rechtervleugelverdediger aan hun selectie toe willen voegen. Vermoedelijk is Dumfries gewoonweg wat te duur gebleken voor de club van onder meer Zlatan Ibrahimovic. De Italiaanse media schreven onlangs al dat PSV enkel en alleen willen onderhandelen bij een openingsbod van minimaal 18 miljoen euro, maar dit is Milan wat te gortig. Daarom is Aurier dus in de picture gekomen, al wordt zijn marktwaarde óók geschat op 16 miljoen euro. Paolo Maldini, technisch directeur in Milaan, heeft al toegegeven dat de back op het verlanglijstje van de Rossoneri staat: “We hebben vorig jaar met zijn zaakwaarnemer gesproken.”

Buitenland:

We kunnen de laatste tijd behoorlijk vaak lezen dat Internazionale van plan zou zijn om Lionel Messi over te nemen van FC Barcelona. Directeur Giuseppe Marotta maakt echter een einde aan de geruchtenstroom: de Nerazzurri gaan helemaal niet voor een deal. In gesprek met Sky Sport Italia zegt de beleidsbepaler: “Je moet wel een beetje realistisch zijn. Iedereen zou Leo graag willen hebben, maar het zou respectloos zijn om dit soort fantasieën te voeden, want dat is precies wat het zijn. Je moet terug naar de realiteit, iedereen weet dat Messi een geweldige speler is, maar hij is en blijft in Barcelona.” Marotta vervolgt zijn verhaal: “En volgens mij is dat een omgeving die perfect is voor hem. Ik denk dat hij zijn carrière af gaat sluiten in het Camp Nou-stadion…”

Georginio Wijnaldum zette gisteren een foto van hemzelf en zijn vriend Memphis Depay op Twitter en de reacties liegen er niet om: de supporters van Liverpool vragen de middenvelder om zijn Oranje-maatje ertoe te bewegen naar Anfield Road te transfereren. Het is algemeen bekend dat Memphis bij zijn werkgever Olympique Lyon een contract heeft tot medio 2021, waardoor hij mogelijk voor een zomers vertrek staat. Vooral Borussia Dortmund wordt momenteel aan de oud-speler van PSV en Manchester United gelinkt, maar het is niet compleet uitgesloten dat de Reds zich ermee gaan bemoeien. Depay is immers relatief goedkoop; naar verluidt kost hij 40 miljoen euro. Oefenmeester Jürgen Klopp beschikt natuurlijk al over de diensten van Mohamed Salah, Sadio Mané en Roberto Firmino, maar de kritiek op de Braziliaanse spits zwelt aan. In het afgelopen Premier League-seizoen maakte hij slechts negen doelpunten…

Geloof jij dat Feyenoord 12 miljoen heeft geboden?

  • Ik wel
  • Ik absoluut niet
803+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
53+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
131+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
47+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
18+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
419+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
54+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
218+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
428+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
203+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
403+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
123+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
95+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
444+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
258+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
212+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
563+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
60+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
97+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
38+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
111+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie