TRANSFERUURTJE: Ajax-terugkeer, Memphis-transfer, Bosz-boodschap

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-terugkeer, Memphis-transfer, Bosz-boodschap

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Meesterscout John Steen Olsen ontdekte Zlatan Ibrahimovic, Mohammed Kudus, Kasper Dolberg én Christian Eriksen voor Ajax. Over de laatstgenoemde voetballer, die momenteel voor Internazionale speelt, zegt hij in De Telegraaf: “Ik sprak Christian laatst nog. Dat is niet alleen een geweldige voetballer, maar ook iemand die altijd met beide benen op de grond is blijven staan. Ik heb wel tegen hem gezegd dat hij terug moet komen naar Ajax. Hij antwoordde dat hij dat graag wil doen, maar wel als hij wat ouder is. Hij is pas 28 jaar hè. Maar we zullen zien of hij het doet.”


Ronald Koeman vertrekt na het Europees kampioenschap van 2021 (of anders het wereldkampioenschap van 2022) vermoedelijk als bondscoach van het Nederlands elftal, maar zijn opvolger dient zich al aan. Peter Bosz geeft namelijk toe dat hij keuzeheer wil worden van Oranje. In een interview met het Duitse persbureau DPA zegt de huidige oefenmeester van Bayer Leverkusen: “Bondscoach worden is het hoogste dat in Nederland kan worden bereikt. Het zou geweldig zijn als het zover komt. Zo niet, dan is het zo.” Voorlopig staat hij echter nog voor de groep in de BayArena: “Ik weet niet hoe lang ik nog trainer blijf. Misschien nog drie jaar. Maar het kan ook zomaar nog acht jaar zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ik op mijn 72ste, zoals Dick Advocaat, nog op het veld sta. Ik doe het zolang ik ervan geniet. Maar je bent vaak gescheiden van je gezin. Ik wil nog een paar goede jaren met het gezin doorbrengen.”

Er zijn verschillende clubs in de markt voor Eljero Elia, waaronder bijvoorbeeld FC Groningen, FC Twente en Fenerbahçe. Ook ADO Den Haag wil de routinier echter maar al te graag inlijven, zo benadrukt oefenmeester Aleksander Rankovic nog maar eens. Voor de camera van FOX Sports zegt hij: “Je weet het nooit. Ik denk dat iedereen in Den Haag Elia heel graag wil zien. Ik zal niet liegen: ik wil Elia hier ook heel graag zien.” De beide partijen hebben al contact gehad met elkaar: “Natuurlijk, dat is ook bekend. Daar kan ik niet omheen. De mensen hier zijn bezig met hem.” Volgens de Turkse media is Fenerbahçe zich ermee gaan bemoeien en de club uit Istanbul heeft financieel gezien veel meer te vertellen dan de Hagenaars: “Ik denk niet dat het om de centjes gaat. Als wij bij Elia het goede gevoel kunnen raken, dan maken wij denk ik wel een kans.”


PSV wil de komende weken/maanden een aantal nieuwe spelers toevoegen aan de selectie. Het is heel goed mogelijk dat Marco van Ginkel een comeback maakt in het Philips Stadion. Van Ginkel werd al drie keer uitgeleend aan PSV, maar speelde de laatste twee jaar nagenoeg niet meer door blessureleed. Voor Chelsea maakte de middenvelder sowieso nog weinig minuten. Gek genoeg besloot de clubleiding hem wel een nieuw contract aan te bieden. Dat neemt niet weg dat Chelsea óók kritisch naar zijn meerwaarde kijkt. Met vier optredens in de A-selectie in zeven jaar tijd lijkt zijn perspectief op Stamford Bridge. Volgens 90min is de kans op een nieuwe huurtransfer levensgroot en het is een publiek geheim dat PSV dan een van de grootste kanshebbers is.

Buitenland:



Olympique Lyon verloor gisteren de finale van de Coupe de la Ligue na strafschoppen van Paris Saint-Germain. Het ziet ernaar uit dat de Franse topclub volgend seizoen géén Europees voetbal gaat spelen, en dat betekent dat Memphis Depay hoogstwaarschijnlijk vertrekt. We weten inmiddels dat de naam van de sterspeler van het Nederlands elftal op het verlanglijstje van Borussia Dortmund staat. Dat neemt vermoedelijk afscheid van Jadon Sancho, die in de belangstelling van Manchester United staat, en moet op zoek naar een vervanger. Volgens het medium Futbol Frances heeft oefenmeester Lucien Favre van de bovengenoemde Duitse grootmacht expliciet om de komst van Memphis gevraagd. Het lijkt ook alleszins mogelijk om een dealtje te sluiten, want het contract van de aanvaller in Frankrijk loopt medio 2021 af.


Manchester City voegt Nathan Aké van AFC Bournemouth hoogstwaarschijnlijk toe aan zijn selectie, maar wil méér op de zomerse transfermarkt. Volgens het dagblad Sport aast oefenmeester Josep Guardiola op de komst van Sergi Roberto van FC Barcelona. Voetbal International schrijft op zaterdagmorgen: “Manchester City hoopt deze zomer Sergi Roberto los te weken bij Barcelona, met dat nieuws pakt Diario Sport zaterdagochtend uit. De Catalanen zouden inmiddels op de hoogte zijn van de interesse, maar de vraag is of een transfer een haalbare kaart is. De Spaanse international heeft zelf geen reden om te vertrekken uit Camp Nou en Barça wil de 28-jarige rechtsback annex middenvelder ook niet verkopen, zeker omdat met Nélson Semedo de andere rechtsback in de selectie al op de nominatie staat om te worden verkocht.”

Verwacht jij dat Memphis uit Lyon vertrekt?

  • Ik wel
  • Ik niet
625+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:48
5+
‘Kroes neemt meteen nieuwe trainer mee bij Ajax-terugkeer’
15:31
5+
UEFA kiest Makkelie als enige Nederlandse scheidsrechter bij EK
15:11
145+
‘Promes speelt vies spelletje in Dubai’
14:51
39+
FC Twente slijpt de messen: “We hebben nog niets”
14:36
138+
Woeste Ten Hag haalt uit én reageert op Antony-schandaal
14:22
48+
Hélène Hendriks reageert op harde kritiek
14:07
161+
‘Robin van Persie nadert akkoord met Eredivisionist’
13:50
91+
Driessen: “Dat moet Slot he-le-maal niet zeggen”
13:35
2444+
‘Stop ermee, Bas Nijhuis’
13:20
103+
Aangifte tegen Johan Derksen
13:04
334+
‘Ajax, PSV én AZ azen op Eredivisie-spits’
12:48
101+
‘Go Ahead Eagles wil shoppen bij Feyenoord’
12:33
216+
Bijlow laat zich uit over EK met Oranje en concurrent Wellenreuther
12:16
672+
Grootse Ajax-terugkeer ‘off the record al aan aantal mensen verklapt’
12:00
2785+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
11:40
257+
Antony neergesabeld: “Dan ben je toch een lul?”
11:25
547+
‘Drietal op weg naar Feyenoord-uitgang’
11:10
108+
Jonk over ‘pijnlijk’ Volendam-vertrek: “Mijn vrouw werd zelfs uitgescholden”
10:50
116+
Te Kloese baalt van Kuip-dossier: “Is het laatste woord nog niet over gesproken”
10:35
554+
Ajax-terugkeer voor Davy Klaassen?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie