TRANSFERUURTJE: AZ weigert Ajax, transfer Suárez, De Ligt-interesse

Foto: TRANSFERUURTJE: AZ weigert Ajax, transfer Suárez, De Ligt-interesse

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het is algemeen bekend dat de verhoudingen tussen AZ en Ajax in de afgelopen jaren verslechterd zijn. In Alkmaar vindt men bijvoorbeeld dat de ‘grote broer’ uit Amsterdam het herenakkoord aan zijn laars lapt: nog steeds worden de jeugdspelers benaderd. Tel daarbij op het gesteggel tussen de beide clubs over de eerste plek in de Eredivisie en het bijbehorende Champions League-ticket, en je weet eigenlijk wel genoeg. Journalist Simon Zwartkruis van Voetbal International bevestigt dan ook dat AZ zijn sterspelers absoluut niet aan Ajax wil verkopen. Hij legt uit: “Financieel gezien zouden ze (Ajax, red.) makkelijk op tafel kunnen leggen wat AZ vraagt. Maar vóór het gedoe met de UEFA en het CAS was technisch directeur Max Huiberts al heel duidelijk: wij verkopen liever niet binnen Nederland, dan maak je de concurrentie sterker. Dat willen ze niet. Je weet natuurlijk niet wat er gebeurt als Ajax er nog eens tien miljoen bovenop legt, na een mooi eerste bod. Dan kunnen de knieën zwak worden, maar AZ zit niet in de positie waarin ze per se moeten verkopen om de begroting sluitend te krijgen.”

Gisteren konden we lezen dat het directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax toch echt menens was: hij wilde Takefusa Kubo overnemen van Real Madrid. De toekomst van de Japanner lijkt echter geenszins in de Johan Cruijff ArenA te liggen. Verschillende Spaanse media schrijven vandaag namelijk dat de keuze van het talent is gevallen op het Sevilla van de Nederlandse spits Luuk de Jong. De betrokken partijen zouden een huurdeal van twee jaar overeengekomen zijn, vergelijkbaar met de situatie van Martin Ödegaard bij Real Sociedad. In het voorbije seizoen werd Kubo uitgeleend aan Real Mallorca, waar hij veel indruk maakte in een middelmatig tot slecht team. Vervolgens waren er naar verluidt 25 clubs die zich in het Estadio Santiago Bernabéu meldden voor de diensten van de jongeling, met Sevilla als hoogstwaarschijnlijke winnaar dus.Nicolai Jörgensen werd gisteren in verband gebracht met Besiktas, dat een bod van 3 miljoen euro op hem zou voorbereiden. Volgens zaakwaarnemer Rob Jansen ligt de toekomst van de Deense spits echter ‘gewoon’ in De Kuip… In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt de spelersmakelaar: “Nicolai Jörgensen gaat lekker ballen bij Feyenoord. Maar er is op dit moment echt geen concreet bod bij Feyenoord uitgebracht op Jörgensen en ik verwacht ook niet dat dit gaat gebeuren.” Technisch directeur Frank Arnesen bevestigt die lezing.

PSV heeft de negentienjarige middenvelder Ismael Saibari Ben El Basra overgenomen van het Belgische KRC Genk, zo maken de Eindhovenaren op woensdagochtend bekend via de officiële kanalen. De Eredivisie-topclub schrijft op zijn website: “PSV heeft middenvelder Ismael Saibari Ben El Basra (19) gecontracteerd. De geboren Spanjaard komt over van KRC Genk en tekende dinsdagmiddag een contract tot de zomer van 2023. Saibari sluit aan bij de selectie van Jong PSV.” Saibari, geboren in Spanje maar een kind van Marokkaanse ouders, reageert: “Ik kan niet wachten om mijn teamgenoten te leren kennen. Voor mij is PSV de juiste stap. PSV is één van de grootste clubs van Nederland. Ze zijn daarnaast internationaal ook heel bekend. Bij PSV heb je als jeugdspeler de kans om door te groeien en dat is heel belangrijk voor een jonge speler als ik.”

Buitenland:

Luis Suárez heeft een paar keer gezegd dat hij zijn carrière als profvoetballer wel af wil sluiten bij Ajax, maar mogelijk komt het daar niet van. FC Barcelona heeft namelijk een aanbieding ontvangen voor de Uruguayaan uit de Major League Soccer. El Mundo Deportivo schrijft op woensdag dat Inter Miami, de club van David Beckham, alleszins serieus in de markt is voor de 33-jarige spits. Het is bepaald niet uitgesloten dat de Catalanen groen licht geven voor zijn vertrek, aangezien dit misschien wel de laatste kans is om nog te cashen voor Suárez. De goalgetter heeft immers nog maar een contract tot medio 2021 in Camp Nou. Nicolás Lodeiro, die in de Johan Cruijff ArenA samenspeelde met Suárez, liet vorige week weten dat zijn landgenoot en vriend wel wat voelt voor een verhuizing naar de Verenigde Staten: “Deze competitie kan hem wel bekoren. Hij vraagt me er voortdurend naar. Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is.”

Matthijs de Ligt speelt nu pas een jaartje voor Juventus en is al een vaste waarde in het Allianz Stadium, dus het is zeer onwaarschijnlijk dat De Oude Dame bereid is om naar aanbiedingen te luisteren. Dat weerhoudt Manchester United er echter niet van om het te proberen. Het medium Yahoo Sports bevestigt vandaag dat de Red Devils wel degelijk interesse hebben om De Ligt over te hevelen naar Old Trafford. De website stelt echter wel dat de beleidsbepalers van de nummer drie van de Premier League ook wel weten dat dat vermoedelijk een onbegonnen zaak is. Een jaartje geleden betaalde Juventus ongeveer 85 miljoen euro voor zijn aanwinst, waarvan 75 miljoen euro in de zak van Ajax verdween en 10 miljoen euro in die van zaakwaarnemer Mino Raiola. De marktwaarde van De Ligt wordt momenteel geschat op 67,5 miljoen euro, maar als de Italianen al bereid zijn om een vraagprijs te noemen, zal die hier ongetwijfeld ver boven liggen.Gisteren speelde Internazionale tegen Napoli (2-0 winst) en die wedstrijd werd in China aan de man gebracht middels een foto van Lionel Messi op de Kathedraal van Milaan. De Nerazzurri worden immers in verband gebracht met de FC Barcelona-superster. Oefenmeester Antonio Conte reageert lacherig op de Italiaanse televisie: “Nou, ik denk dat het allebei behoorlijk onwaarschijnlijk is. Ik hou me stevig vast aan de spelers die ik nu heb, want zij geven alles: dat kan ik garanderen. Wat Messi betreft: het is gemakkelijker om de Dom te verplaatsen, dan om Messi naar Inter te halen.”

Moet Suárez naar de MLS gaan?

  • Ja, mooi voor hem
  • Nee, niet doen
1172+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie