6500 toeschouwers maximum in Philips Stadion: “Vol is vol”

Foto: 6500 toeschouwers maximum in Philips Stadion: “Vol is vol”

PSV heeft 26.000 seizoenkaarten verkocht voor het nieuwe voetbalseizoen en heeft de verkoop stilgelegd, omdat het het maximum betreft. De Eindhovenaren zetten in op een soort rotatiesysteem met het oog op het coronavirus.

Commercieel directeur Frans Jansen van de Eredivisie-topclub zegt in gesprek met het Eindhovens Dagblad: “Dat we tot 26.000 zijn gekomen, is een enorme steun in de rug voor ons. Tegelijkertijd beseffen we dat we een aantal van die mensen moeten teleurstellen, binnen de huidige stand van zaken. Ik draai het liever om. We zijn gebonden aan de regels, nemen geen enkel risico en daarbinnen proberen we toch een aantal supporters iets te bieden. Dat is altijd nog beter dan niks.”

PSV hoopt dat er 6500 supporters toegelaten kunnen worden bij zijn eerste thuiswedstrijden: “De eerste vier thuiswedstrijden in de Eredivisie zetten we voor onze 26.000 kaarthouders open in de webshop van PSV, met steeds 6.500 beschikbare plaatsen. Alle seizoenkaarthouders kunnen zelf een keuze maken voor een ticket voor een van die vier duels en met wie ze graag in hun vak willen gaan. Ze hebben maximale keuzevrijheid, maar vol is vol en als dat punt is bereikt moet dus een andere wedstrijd worden gekozen.”

De Eindhovenaren zijn niet van plan om dit aantal op te krikken door bijvoorbeeld meer kinderen toe te laten: “Alle beslissingen die we nemen, komen tot stand na uitvoerig contact met de GGD, de autoriteiten binnen de veiligheidsregio en de burgemeester. Op elk besluit dat we nemen zal kritiek komen, maar we hopen met een eerlijk en transparant verhaal te bereiken dat er begrip is voor de situatie waarin we bij de club verkeren. Het liefst wil ik het iedereen volledig naar de zin maken, maar dat is onmogelijk.”

Goede oplossing?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
151+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie