Cristiano Ronaldo grote man bij kampioen Juventus

Juventus is officieel kampioen van de Serie A. De Oude Dame won met 2-0 van Sampdoria en werd over het dode punt geholpen door een doelpunt van Cristiano Ronaldo op slag van rust. De Portugese superster hielp zijn ploeg uit de brand, want het spel van de topclub was behoorlijk pover te noemen.

Eigenlijk kwam de ploeg van oefenmeester Maurizio Sarri in de eerste helft helemaal niet tot goede mogelijkheden. We moesten liefst drie kwartier wachten op het eerste schot van de wedstrijd, dat gelost werd door Federico Bernardeschi, maar niet tot een doelpunt leidde.

Door de blessure van Paulo Dybala (die het veld moest verlaten) telde de scheidsrechter van dienst liefst zes minuten bij, en vlak voor het rustsignaal was het eindelijk wél raak. Miralem Pjanic legde aan voor een vrije trap, maar legde verrassend af op Ronaldo, die zich wel raad wist met die kans.

Ook in de tweede helft was het eigenlijk helemaal niet best wat Juventus liet zien, en Fabio Quagliarella kreeg de mogelijkheid om hiervan te profiteren, maar zijn kopbal ging naast. Vervolgens was het Bernardeschi die voor de beslissing zorgde: Ronaldo probeerde het eerst, maar zijn poging werd gekraakt en de Italiaan profiteerde uit de rebound. Dertien minuten voor tijd kreeg Morten Thorsby (oud-sc Heerenveen) nog zijn tweede gele en dus een rode kaart. In de absolute slotfase miste Cristiano nog een stafschop, hij schoot op de lat.

Matthijs de Ligt deed een kleine tachtig minuten mee bij Juventus en speelde een goede wedstrijd, alvorens hij het veld moest verlaten met een hamstringblessure.

Scoreverloop: 1-0 (45′) C. Ronaldo, 2-0 (67′) F. Bernardeschi