Burak Yilmaz doet boekje open: ‘Sneijder had nooit problemen met geld’

Foto: Burak Yilmaz doet boekje open: ‘Sneijder had nooit problemen met geld’

Burak Yilmaz staat voor een vertrek bij zijn huidige werkgever Besiktas. Dat moet nog één wedstrijd spelen in de Süper Lig, maar de spits zal niet meer in actie komen. En dat levert hem behoorlijk veel kritiek op vanuit de achterban van de club uit Istanbul.

De toekomst van de Turk ligt in Frankrijk bij Lille OSC, zo bevestigt hij in gesprek met TRT Spor: “Lille kwam met een aanbieding. We zijn met de clubleiding van Besiktas om de tafel gegaan. De club zit in een heel lastige situatie. De club kon mijn contract niet meer betalen.”

Ook Besiktas heeft dus baat bij zijn vertrek: “Hoezeer ik ook zou hebben ingeleverd: ik had de club niet kunnen helpen. Ik ben een jaar lang amper uitbetaald, net als mijn medespelers. Ik heb nooit een probleem gehad met de club. Ik heb het nooit over geld gehad met Fikret Orman (voorzitter tot september 2019, red.) of met Ahmet Nur Çebi (huidige voorzitter). Ik heb heel lang doorgespeeld zonder betaald te krijgen.” Yilmaz begrijpt het echter wel: “Ons afscheid was zelfs emotioneel. Zoals ik zei: de club kon mijn contract niet betalen, ondanks dat ik wilde inleveren.”

Volgens de spits heerst er overigens wel een dubbele standaard in Turkije; buitenlandse spelers worden namelijk ‘gewoon’ uitbetaald: “Ik heb gespeeld met Fernando Muslera, Didier Drogba, Wesley Sneijder, Alex, Atiba Hutchinson… Ik heb nooit gezien dat de buitenlandse spelers problemen met het salaris hadden.” Dat klopt trouwens niet helemaal, want in 2014 werd bekend dat Sneijder nog drie maandsalarissen te goed had van Galatasaray, wat neerkwam op een totaalbedrag van één miljoen euro.

Snap jij dat hij vertrekt?

  • Ik wel, ja
  • Ik niet
591+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie