‘Opvallende situatie Heerenveen door Houdini-act’

Foto: ‘Opvallende situatie Heerenveen door Houdini-act’

Normaal gesproken zouden Eredivisie-clubs nu in de eindfase van hun voorbereiding zitten. Door de coronacrisis is dat zoals bekend allemaal wat later geworden, maar opvallend is wel dat sc Heerenveen nog geen enkele nieuwe speler contracteerde.

“Bij Heerenveen is het rustig, terwijl er echt nog wel een of twee keepers, een centrale verdediger en een spit bij moeten om de gaten in het elftal op te vullen”, stelt clubwatcher Reon Boeringa van weekblad Voetbal International. ”Er zijn behoorlijk wat spelers vertrokken na afgelopen seizoen en er gaat ook wel wat gebeuren. Maar de echte investeringen gaan pas weer wanneer Heerenveen zelf een van haar spelers van behoorlijke marktwaarde verkoopt.”

Met name Chidera Ejuke moet de Friezen veel geld opleveren. “Bij Heerenveen is het zo een beetje een transferzomer op twee snelheden. Ze willen voor relatief weinig kosten de vacaturen in het elftal opvullen, maar tegelijkertijd kunnen ze pas doorpakken als ze een Ejuke of Veerman verkocht hebben.”

Met name het ontbreken van één of twee volwaardige doelmannen is hoogst opmerkelijk. Erwin Mulder is wel aanstaande. “Daar hadden ze een akkoord mee, maar in een Houdini-act plaatste Swansea zich voor een plek om promotie naar de Premier League. (…) In plaats van een paar dagen, zit Heerenveen dus in ieder geval nog een week zonder keeper. Voor zover ik weet hebben ze wel een volledig akkoord bereikt.”

Faalt de clubleiding in deze?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
186+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie