‘AZ komt met opvallende zet in strijd met Ajax’

Foto: ‘AZ komt met opvallende zet in strijd met Ajax’

AZ probeert de Eredivisie-clubs te verleiden om het beste ticket voor de Champions League te bemachtigen. De Alkmaarders zouden een financieel aantrekkelijk voorstel hebben neergelegd.

Quote schrijft: “In de strijd om de lucratieve Champions League-tickets zwaait AZ met een laatste troef. De club wil maar liefst 25%, zo’n 5 miljoen euro, afstaan als het door de UEFA wordt toegelaten tot het miljoenenbal van het voetbal. De KNVB heeft Ajax het ticket toebedeeld.”

“De club uit Alkmaar overweegt nu een gang naar CAS, de voetbalrechtbank van de UEFA, om toch die 20 miljoen binnen te koppen. Eerder ging Manchester City met succes in beroep tegen de schorsing uit het elite-toernooi”, zo weet het medium. “De strijd om rechtstreekse plaatsing voor het Champions League toernooi is daarmee nog steeds niet gestreden. AZ voert de druk om toch een ticket te veroveren.”

Op 3 augustus moet de UEFA een definitief besluit nemen. De KNVB zegt door de Europese voetbalbond al in het gelijk te zijn gesteld, maar AZ blijft claimen dat een beslissing op basis van onderling resultaat eerlijker is dan doelsaldo. AZ wil de partijen hiertoe bewegen en heeft op 20 april al voorgesteld om 25 procent af te staan. Dat is een hoger percentage dan Ajax.

De KNVB heeft laten weten niet mee te willen werken. Om die reden overweegt AZ het CAS in te schakelen om alsnog Ajax van de troon te duwen.

Doet AZ hier verstandig aan?

  • Ja
  • Nee
1373+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie