Schmidt: “Vaak het beste om na twee jaar van club te wisselen”

Foto: Schmidt: “Vaak het beste om na twee jaar van club te wisselen”

Roger Schmidt gaat maandagochtend voor het eerst aan de slag bij PSV. De oefenmeester wacht in Eindhoven een mooie uitdaging om zijn spelprincipes in het elftal te slijpen, al heeft hij daar zelf een hoop vertrouwen in.

“Mijn elftallen moeten constant bereid zijn tot forechecking op de speler in balbezit bij de tegenstander”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. “Het is aan mij en mijn staf om spelers daarin mee te krijgen, ze enthousiast te maken. Ik weet inmiddels dat deze manier van spelen tegen iedere willekeurige tegenstander kan, onafhankelijk van de stand of hoe die tegenstander speelt.”

“Bij alle clubs konden de spelers snel de bijbehorende intensiteit leveren. En ze konden zich vaste afspraken eigen maken. Waarbij het mij duidelijk is dat het voor trainers vaak het beste is om na twee jaar weer van club te wisselen. Je investeert en eist zoveel in een samenwerking, dat het logisch is dat er op een gegeven moment verzadiging komt.”

Het spelprincipe vergt van de spelers veel concentratie, maar volgens Schmidt is dat trainbaar. “Op een zeker moment zijn spelers dan zover dat ze zelfs een wedstrijdbespreking van 50 minuten aankunnen. Een elftal kun je in heel korte tijd een spelfilosofie bijbrengen, ook een heel nieuwe. Voorwaarde is wel dat jij als trainer precies weet waar je met je ploeg heen wilt. Ik vind het onzin dat trainers die ergens binnenkomen ‘tijd nodig hebben’. Je kunt in korte tijd veel bereiken. Kort is: in een seizoensvoorbereiding. Of zelfs al in één week.”

Maakt Schmidt PSV komend seizoen kampioen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk het niet
334+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie