De Vrij eist hoofdrol op bij gelijkspel in Rome

AS Roma en Internazionale hebben zondagavond de punten gedeeld. Dankzij een opmerkelijke rol voor Oranje-international Stefan de Vrij eindigde het competitieduel in een 2-2 gelijkspel.

De Vrij opende precies na een kwartier spelen de score namens Inter. Uit een hoekschop kopte de Nederlandse verdediger de 0-1 binnen. Dat leek ook de ruststand te worden, ware het niet dat De Vrij op slag van rust een ongelukkige rol vertolkte door de inzet van Leonardo Spinazzola over de lijn te werken. De bal was er anders ook ingegaan en dus kwam het doelpunt wel op naam van de Roma-speler.

Henrikh Mkhitaryan zorgde na een klein uur spelen voor de 2-1 voor AS Roma door net iets eerder te reageren dan teamgenoot Edin Dzeko. Een domper voor Inter, dat net daarvoor een goal van Lautaro Martínez zag worden afgekeurd. Een toegekende strafschop bezorgde de ploeg uit Milaan alsnog een punt via Romelu Lukaku, die het kansje in de 88ste minuut verzilverde.

Justin Kluivert zat negentig minuten op de bank bij Roma, dat nu vijfde staat. Inter blijft ondanks het puntenverlies Atalanta Bergamo voor als nummer twee. Juventus kan maandag profiteren door SS Lazio te verslaan.

Scoreverloop: 0-1 (15′) Stefan de Vrij, 1-1 (45′) Leonardo Spinazzola, 2-1 (57′) Henrikh Mkhitaryan, 2-2 (88′) Romelu Lukaku (strafschop)

Is de titelstrijd beslist in Juventus’ voordeel?