TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt, PSV-klap én Neymar-ruildeal

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt, PSV-klap én Neymar-ruildeal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Verschillende Ajax-sterkhouders zouden wel een mooie stap willen maken naar de Europese top, maar het begint er meer en meer op te lijken dat er een stuntje in de maak is. Dat bevestigt clubwatcher Freek Jansen in een video van Voetbal International. Aanvankelijk was de verwachting dat André Onana, Donny van de Beek én Nicolás Tagliafico zouden vertrekken. De soep wordt vermoedelijk echter lang niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend, want er is een aannemelijke kans dat de keeper en de middenvelder in de Johan Cruijff ArenA blijven. Onana kan zijn contract in Amsterdam zelfs verlengen, waar Van de Beek liefst 50 miljoen euro kost en dus een hele dure speler is met betrekking tot de coronacrisis. 

Volgens Jansen staan de twee Ajacieden er echter rustig in, een extra jaartje Ajax mag zeker niet worden uitgesloten. Tagliafico schrijft een ander verhaal, omdat hij redelijk op leeftijd begint te raken (hij is 28 jaar oud). Zijn zaakwaarnemer is de boer op gestuurd met een transfersom van om en de nabij 25 miljoen euro. Overmars gaat uit van een vertrek. Jansen stelt: “Iedereen houdt rekening met een vertrek van Tagliafico, Van de Beek en Onana. Nou ja, als Ajax er daar eentje van verliest, dan denk ik dat alle supporters blij zullen zijn. Want dat betekent dat je er volgend seizoen nog twee in de ArenA hebt rondlopen.”


In de afgelopen winterstop kwam Ricardo Rodríguez op huurbasis naar PSV, maar het lijkt er niet op dat de Eindhovenaren ook daadwerkelijk kans maken om de Zwitserse vleugelverdediger van AC Milan definitief in te lijven… De Rossoneri willen hun linksback sowieso verkopen, maar het is al langer bekend dat Rodríguez een topsalaris verdient in San Siro. Technisch manager John de Jong wil hem maar wat graag naar het Philips Stadion halen, maar dan moet de international van Zwitserland wel inleveren. En dat gaat hij hoogstwaarschijnlijk niet doen, des te meer omdat de vleugelverdediger een heel behoorlijk aantal andere opties heeft. De Duitse krant BILD schrijft op donderdagochtend dat Eintracht Frankfurt, TSG 1899 Hoffenheim én Hertha BSC zijn zaakwaarnemer al een belletje hebben gegeven.

Bryan Ruíz heeft zijn contract bij het Braziliaanse Santos laten verscheuren en kan dus gaan en staan waar hij wil. Misschien zit er wel een terugkeer in De Grolsch Veste bij FC Twente aan te komen? De spelmaker zegt niet bij voorbaat ‘nee’. In gesprek met Everardo Herrera vertelt Ruíz: “Het zou heel leuk zijn om terug te keren bij Twente, zoals dat ook zou gelden voor mijn oude club Gent uit België, maar tot nu toe is er geen contact geweest.” Er wordt hier en daar geïnformeerd naar de Costa Ricaan: “Ik weet dat er clubs geïnteresseerd zijn. Daar zitten nog geen formele aanbiedingen tussen. In de komende tien dagen neem ik een besluit.” Het liefste wil hij terugkeren naar Europa: “Maar ik sluit niets uit, ook Costa Rica niet. Ik wil gewoon genieten. De manier waarop een land omgaat met de coronapandemie kan ook invloed hebben op mijn beslissing. In Costa Rica is het aantal besmettingen weer toegenomen.”

Buitenland:

De zomertransferwindow zou de zomertransferwindow niet zijn zonder de nodige geruchten over superster Neymar. De Spaanse journalist Eduardo Inda denkt dat het alleszins een mogelijkheid is dat de Braziliaan zijn werkgever Paris Saint-Germain gaat verlaten. Dat heeft alles te maken met het feit dat de superster zijn contract in het Parc des Princes niet wil verlengen. Hij ligt nog tot medio 2022 vast in Parijs en dat betekent dat de tijd een klein beetje begint te dringen. Paris Saint-Germain zou in ieder geval niet bij voorbaat ‘nee’ zeggen tegen een vertrek van zijn sterspeler. De bovengenoemde Inda maakt het nog iets bonter en stelt dat er weer contacten liggen tussen de Parijzenaars en het altijd geïnteresseerde FC Barcelona. De journalist stelt dat de beleidsbepalers van Paris Saint-Germain richting Catalonië hebben gecommuniceerd dat ze 80 miljoen euro én Ousmane Dembélé willen hebben voor Neymar.


Leroy Sané vertrekt na het lopende Premier League-seizoen van Manchester City naar Bayern München, maar de Citizens lijken al een vervanger beet te hebben. Ferrán Torres van Valencia komt waarschijnlijk voor veel geld naar het Etihad Stadium. Volgens de Spaanse versie van Eurosport ligt er al een akkoord op tafel tussen de nummer twee van de Engelse competitie en de twintigjarige buitenspeler. Torres heeft een transferclausule ter waarde van 100 miljoen euro in zijn contract staan in het Estadio Mestalla, maar City betaalt vermoedelijk een stuk minder, al is het nog niet bekend hoeveel precies. Valencia draait namelijk een bijzonder slecht seizoen en móét verkopen in de transferperiode. We konden al eerder lezen dat de club uit de Spaanse sinaasappelstad dertien spelers op de transferlijst zou hebben geplaatst, onder wie de Nederlandse goalie Jasper Cillessen.

Er is klaarblijkelijk een klap gegeven op de langverwachte transfer van Victor Osimhen van het Franse Lille OSC naar Napoli. La Gazzetta dello Sport meldt dat de spits vandaag nog verwacht wordt in het San Paolo-stadion voor een medische keuring. Alle betrokken partijen zouden er inmiddels wel uit zijn, al gaan er verschillende verhalen rond over de transfersom. Sky Italia rept van een bedrag van 50 miljoen euro plus 10 miljoen euro aan bonussen, waar Goal zelfs denkt aan een totale som van 81 miljoen euro. Dat het transferrecord van Napoli gaat sneuvelen, is echter wel duidelijk. Dat staat op dit moment namelijk nog op naam van Gonzalo Higuaín, die voor 39 miljoen euro overkwam van Real Madrid. Hirving Lozano staat op nummer twee, de Mexicaan maakte een jaartje geleden voor 38 miljoen euro de overstap van PSV naar Napels.

Kan Ruíz nog wat betekenen voor Twente?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
563+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:50
25+
‘PSV trekt de knip voor peperduur tweetal’
10:35
32+
Benaderde Ajax Pascal Jansen al? “Met Slot ook gedaan”
10:20
23+
Toch EK voor Ajacied? “Zit in mijn achterhoofd”
10:02
63+
‘Schokkend: Hélène Hendriks en Noa Vahle gemanipuleerd’
09:44
310+
‘Bliksemtoptransfer lonkt voor Diant Ramaj’
09:28
108+
Ramaj deelt sneer uit aan Steijn: “Je ziet het…”
09:13
61+
Selecteren Wijnaldum ‘discutabel’: “Keuze voor het geld”
08:59
141+
‘Veronica Offside-slappeling door het stof’
08:40
107+
Derksen ziet maar één speler die leuk is voor de camera: ‘Veerman en Bergwijn niet’
08:25
521+
‘Transferbeleid Ajax op de schop’
08:10
525+
Van der Meijde en Sneijder halen uit: “Arrogant, bloedirritant”
07:52
895+
‘Vandaag Inside-rel krijgt staartje’
07:35
40+
Sierhuis schittert: “Nog niet de polonaise lopen”
07:20
764+
‘Ajax gaat voor oude bekende’
23:42
126+
Uitgefloten Taylor: “Ajax-supporters altijd achter me”
23:30
220+
Gullit wijzigt Van Dijk-opinie: “Meer vraag ik niet”
23:25
491+
Antony verklaart wederopstanding bij United
23:14
280+
Brenet uit onvrede na PSV: “Twaalf tegen elf”
23:03
618+
“Nijhuis kutscheidsrechter eerste klas”
22:46
182+
“Ajax-kampioenschap in 2025 niet realistisch”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie