‘We weten allemaal dat City spelers vastlegt met oliedollars’

Foto: ‘We weten allemaal dat City spelers vastlegt met oliedollars’

De UEFA wilde Manchester City keihard straffen voor financiële onregelmatigheden, maar het sporttribunaal CAS gooide roet in het eten. LaLiga-baas Javier Tebas is daar absoluut niet blij mee, zo liet hij al eerder weten. Oefenmeester Josep Guardiola gaf hem repliek, maar daar is de Spanjaard niet van onder de indruk.

De coach zei eerder: “Señor Tebas moet zo jaloers zijn op de Premier League. Hij is een geweldige specialist in juridische zaken. De volgende keer vragen we hem wel naar welke rechters we moeten gaan.” Tebas reageert nu in gesprek met ESPN: “We weten allemaal wat City doet. Niemand was verbaasd over de straf die de UEFA oplegde. Ik zeg niet dat iedereen toen blij was, maar er was wel een soort van rechtvaardigheidsgevoel ten opzichte van clubs die eigendom zijn van een staat, zoals ook Paris Saint-Germain.”

Hij gaat verder: “Toen het CAS met de uitspraak kwam, waren er juist protesten. Van Klopp, van Mourinho, omdat we allemaal weten dat de Financial Fair Play-regels kunnen worden omzeild. Zoals Klopp al zei: het was een slechte dag voor het voetbal. City zit in de Champions League omdat het CAS het slecht heeft gedaan, niet omdat City het goed heeft gedaan.”

Tebas sluit af: “City heeft samen met PSG het meeste geld uitgegeven de laatste vijf jaar. City deed dat niet met zijn eigen middelen, zoals Manchester United, dat alles financiert met de televisiegelden of sponsorinkomsten. City legt spelers vast met oliedollars. Fictieve sponsors, de naam van het stadion; de naam van het Etihad Stadium is echt niet zoveel waard. Dat zorgt voor een gevaarlijke economische situatie voor ons.”

Vind jij dat hij gelijk heeft?

  • Ik wel
  • Ik niet
227+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie