Wederom geen zege Juventus na chaotisch optreden tegen Sassuolo

In een zeer attractief duel heeft Juventus twee punten laten liggen op bezoek bij Sassuolo. De lijstaanvoerder vloog uit de startblokken, maar de thuisploeg kwam sterk terug en scoorde drie keer achter elkaar. Uiteindelijk tekende Juve nog voor de gelijkmaker, waardoor de voorsprong op de concurrentie nog riant is te noemen.

Koploper Juventus begon het uitduel tegen Sassuolo met een voorsprong van zes punten op naaste belager Atalanta Bergamo. Bij een overwinning zou het gat nóg verder oplopen. Het trof wel een ploeg in uitstekende vorm: de nummer acht van Italië won knap de laatste vier duels, waaronder de confrontatie met Lazio afgelopen weekend. Van dat vertrouwen was tegen Juve weinig te merken in de beginfase. Matthijs de Ligt kwam na een kopbal uit een corner al bijna tot scoren, twee minuten later was het alsnog raak. Wederom werd het gevaar gesticht na een hoekschop van Miralem Pjanic: Danilo schoot van afstand de bal tegen de touwen.

Na twaalf minuten was de droomstart van de grootmacht compleet. Weer tekende de naar FC Barcelona vertrekkende Pjanic voor de assist, dit keer haalde Gonzalo Higuain de trekker over. Toch kon men niet rustig achterover leunen: voormalig SC Heerenveen-speler Filip Djuricic bracht de spanning terug met de aansluitingstreffer na een half uur. In het begin van de tweede helft ging het brutale Sassuolo erop en erover. Domenico Berardi en Francesco Caputo zorgden voor een stunt door de nummer acht van de Serie A op voorsprong te brengen.

Inmiddels heeft Alex Sandro voor de gelijkmaker gezorgd door binnen te koppen na een corner. Pjanic was inmiddels gewisseld, Rodrigo Betancuro verzorgde ditmaal de voorbereiding. Na de 3-3 kon het duel nog beide kanten op. Namens Juventus kregen Cristiano Ronaldo, Blaise Matuidi en Paulo Dybala mogelijkheden om te scoren, maar zij verzuimden in de afronding. Ook Sassuolo kreeg nog behoorlijke kansen, zonder het doel te treffen. Juventus heeft nog een gat naar Atalanta van zeven punten. De vorm is echter niet geweldig met het 2-2 gelijkspel afgelopen weekend tegen Atalanta en de 4-2 nederlaag door toedoen van AC Milan nog vers in het geheugen.

Scoreverloop: 0-1 (5′) Danilo, 0-2 (12′) Gonzalo Higuain, 1-2 (29′) Filip Djuricic, 2-2 (51′) Domenico Berardi, 3-2 (54′) Francesco Caputo, 3-3 (64) Alex Sandro