Arsenal profiteert van misser Van Dijk en trakteert Liverpool op nederlaag

Foto: Arsenal profiteert van misser Van Dijk en trakteert Liverpool op nederlaag

Arsenal heeft Liverpool op de derde nederlaag van het seizoen getrakteerd. The Gunners profiteerden van persoonlijke fouten van de landskampioen. Zo leek Virgil van Dijk het vizier niet helemaal op scherp te hebben: hij ging opzichtig de fout in bij de 1-1 van Arsenal.

Bij Liverpool stonden zoals gebruikelijk Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis. Nu het kampioenschap binnen is stellen The Reds zich als doel om de honderd punten te halen in de Premier League. Arsenal maakt nog een kleine kans op Europees voetbal volgend seizoen, maar dan mag men geen steken meer laten vallen. Liverpool kende de beste start en had in de openingsfase het meeste balbezit. Na twintig minuten zetten ze dit om in een goal: Roberto Firmino stuurde de mee opgekomen Andy Robertson weg, die met een knappe voorzet kwam. De attente Sadio Mané kon van dichtbij binnentikken voor zijn zeventiende goal deze Premier League. Roberto noteerde alweer zijn tiende assist van het seizoen.

Een ruime tien minuten laten had Van Dijk een onkarakteristiek slippertje: de Oranje-international oogde wat nonchalant toen hij de bal kreeg en liet zich makkelijk aftroeven door Reiss Nelson, die de bal bij de voeten wegtikte. Hiermee bediende hij Alexandre Lacazette, die Alisson omspeelde en scoorde. Van Dijk claimde nog dat de jonge aanvaller een overtreding maakte bij de balverovering, maar daar was geen sprake van. 

Liverpool zag er aangeslagen uit en ging even later weer in de fout, met voor Arsenal dezelfde hoofdrolspelers. Dit keer leverde Allison de bal in, waarna Lacazette balbezit kreeg. Hij bediende op zijn beurt Nelson, die rustig bleef en koel in de linkerhoek afrondde. De tweede helft was weinig spectaculair; door de vele wissels en een aantal gele kaarten kwam het tempo steeds lager te liggen. In de 70e minuut kreeg Mohamed Salah nog een behoorlijke kopkans, waar hij niet helemaal op rekende. De Egyptische aanvaller kon weinig kracht meegeven, waardoor Arsenal niet hoefde te vrezen. Vervolgens kregen beide ploegen nog een aantal mogelijkheid, zonder dat het een treffer opleverde.

Door de overwinning wippen The Gunners weer over Burnley, dat een punt pakte tegen Wolves, heen naar de negende plaats. Na teleurstellingen tegen Leicester City en Tottenham Hotspur hebben de fans eindelijk weer iets te vieren door de zege op de kampioen. 

Scoreverloop: 0-1 (20′) Sadio Mané, 1-1 (32′) Alexandre Lacazette, 2-1 (44′) Reiss Nelson

Terechte overwinning?

  • Ja hoor
  • Nee, dat niet
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:37
6+
Slot: “Niet het idee dat ik Dr. Phil voor hem hoef te spelen”
16:22
21+
Noa Lang met Nederlands elftal mee naar EK?
16:05
0+
Oosting treurt om ‘groot sportief verlies’ Twente: “Erg jammer”
15:51
68+
Leipzig-trainer komt met dringend Simons-advies voor Koeman
15:36
128+
Nieuwe dreun voor Calvin Stengs
15:21
37+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
306+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
322+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
114+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
74+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
63+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
348+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
199+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
165+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
219+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
272+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
145+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
108+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
93+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
201+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie