“Van de Beek weet ook wel dat hij het bij Ajax heel goed heeft”

Foto: “Van de Beek weet ook wel dat hij het bij Ajax heel goed heeft”

Het is nog allerminst bepaald hoe het middenveld van Ajax er komend seizoen gaat uitzien. Misschien keert Davy Klaassen terug, terwijl ook Pierre-Emile Höjbjerg aan de Amsterdammers werd gelinkt. Ook is het nog niet zeker of Donny van de Beek vertrekt.

Höjbjerg zou hoog op het lijst van Ajax staan. Erik ten Hag werkte met de Deen bij Bayern München en Dusan Tadic kent hem nog van zijn periode bij Southampton. “Een stevige kracht die je binnen zou kunnen halen. Ook een verdedigende middenvelder, een positie waar Ajax wel versterking kan hebben volgens mij”, zegt clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International-item . De concurrentie voor de handtekening van de international is niet misselijk. Tottenham Hotspur, Everton is concreet. Ik begrijp dat zijn voorkeur ook uitgaat naar een langer verblijf in Engeland.”

Jansen gaat ook in op de mogelijke terugkeer van Klaassen. “Toen hij weg ging, was hij echt een grote speler, een voorbeeld. Bij contractbesprekingen met jeugdspelers werd hij ook als hét voorbeeld genoemd.” De middenvelder mislukte echter bij Everton en speelde met Werder Bremen tegen degradatie. “Nu twijfelen ze een beetje of ze het moeten doen”, aldus Jansen over Ajax. “Moet je Klaassen nu weer de opvolger van Van de Beek laten zijn? Of moet je toch zoeken naar een ander segment?”

De clubwatcher gaat vervolgens door over Van de Beek, die in eerste instantie een mooie transfer leek te gaan maken. De laatste weken is het echter stil geworden.“Van de Beek weet ook wel dat hij het bij Ajax heel goed heeft. En als hij gewoon zijn niveau haalt, kan hij naar zo veel topclubs. Stel hij dat hij wél blijft en dat hij een heel jaar belangrijk is voor Ajax, dan gaat hij als basisspeler het EK in. Daar kunnen ook weer andere dingen uit rollen. Maar goed, dat is nog ver weg”, stelt Jansen.

Zie je Van de Beek toch blijven?

  • Ja, inmiddels wel
  • Nee, die gaat nog
570+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie