Bergwijn belangrijk voor jubilerende Kane, City bezorgt Bournemouth problemen

Manchester City heeft Bournemouth nog wat dichter naar de afgrond geduwd. Door de thuiszege van The Citizens woensdagavond hebben The Cherries een behoorlijke comeback nodig om volgend jaar nog Premier League-voetbal te spelen. Tottenham Hotspur gaf de overwinning tegen Arsenal een passend gevolg, door ook Newcastle United te kloppen. Invaller Steven Bergwijn was al na een paar minuten zeer belangrijk met een assist op Harry Kane, die een fraaie mijlpaal behaalde.

Manchester City – Bournemouth
De gastheren staat al maanden lang op de tweede plaats in de competitie en daar lijkt geen verandering meer in te komen. De start van het team van Pep Guardiola was uitstekend: na zes minuten mikte David Silva raak met een vrije trap in de rechterbovenhoek. Een monsterscore leek in de maak, door het hoge percentage balbezit van City. De bezoekers, waar de geblesseerde Nathan Aké ontbrak, kwamen er af en toe ook gevaarlijk uit, maar Dan Gosling, Joshua King en Dominic Solanke hadden het vizier niet op scherp. In de laatste vijf minuten van de eerste helft was het toch de grootmacht die de marge verdubbelde. Gabriel Jesus scoorde op aangeven van David Silva.

In de tweede helft probeerde Bournemouth nog wat terug te doen. Na een klein uur spelen maakten ze de aansluitingstreffer via King, maar de VAR besliste dat hij buitenspel stond. In de slotfase kwam het nog wel tot een geldig doelpunt via invaller David Brooks. Het bleef echter bij 2-1, waardoor de situatie van Bournemouth steeds problematischer wordt. De ploeg uit het zuiden van Engeland staat zeventiende op drie punten afstand van zowel West Ham United en Watford. Zij hebben ook nog een duel te goed, terwijl Bournemouth nog maar twee wedstrijden heeft en ook een minder doelsaldo als de concurrentie.

Newcastle United – Tottenham Hotspur
Voor het eerst sinds de komst van Steven Bergwijn naar Spurs begon hij twee duels achter elkaar op de bank. De thuisploeg creëerde in de beginfase een aantal kansen, maar schoot niet met scherp. De bezoekers profiteerden na een klein half uur. Op aangeven van Giovani Lo Celso schoot Heung-min Son raak. Vervolgens kregen The Magpies weer de beste mogelijkheden al toonden de manschappen van Steve Bruce wederom weinig effectiviteit.

Tien minuten in de tweede helft kwam daar verandering in. Linkervleugelverdediger Matt Ritchie haalde uit in de rechterbovenhoek en liet het net bollen. José Mourinho antwoordde met het inbrengen van Steven Bergwijn voor Lucas Moura. Na amper drie minuten bewees de Oranje-international zijn waarde. Door een voorzet op maat van de ex-PSV’er kon Harry Kane binnenknikken. Het was zijn 200e doelpunten in dienst van de Londenaren. In de laatste minuut zorgde hij via een snelle counter voor het slotakkoord.