TRANSFERUURTJE: Ajax-conflict, Feyenoord-blunder én Messi-shock

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-conflict, Feyenoord-blunder én Messi-shock

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het lijkt misschien wel een klein beetje gek dat Ajax vol voor de komst van Mohammed Kudus van FC Nordsjaelland gaat. We hebben het namelijk over een aanvaller, en de Amsterdammers beschikken al over jonge talenten als Brian Brobbey, Lassina Traoré en Sontje Hansen. Klaarblijkelijk denkt oefenmeester Erik ten Hag echter dat de negentienjarige Ghanees van een ander niveau is. De Telegraaf schrijft in ieder geval op dinsdagochtend: “Ajax maakt serieus werk van de komst van Mohammed Kudus (19). De aanvaller van Nordsjaelland heeft de clubs voor het uitkiezen, maar zou zijn keuze volgens Deense bronnen inmiddels op de Amsterdamse club hebben laten vallen. Ajax moet er echter nog wel uitkomen met speler en club.” De transfer komt dus uit de koker van de trainer: “Met de komst van Kudus, die sinds januari 2018 voor de Deense topclub speelt en inmiddels als grootste talent van de Deense Superliga wordt beschouwd, zou Ajax-trainer Erik ten Hag zijn gewenste aanvallende versterking krijgen.” De jongeling, die misschien wel het beste is als schaduwspits, is zeker niet goedkoop: “Om de nek van het product van de Right to Dream Academy in Ghana, dat dit seizoen definitief doorbrak, hangt een prijskaartje van naar verluidt 8,5 miljoen euro.”

De toekomst van de beide Ajax-sterkhouders André Onana en Nicolás Tagliafico is nog ongewis, maar het is een mogelijkheid dat de goalie en verdediger voor dezelfde club gaan spelen. Al bestaat er bij Chelsea een conflict over de komst van de Ajacieden. Volgens de Engelse media heeft oefenmeester Frank Lampard bij de clubleiding van de Blues gevraagd om de komst van Ben Chilwell van Leicester City. De Foxes willen echter 80 miljoen euro hebben voor hun linksback en dat vindt men op Stamford Bridge gekkenwerk. Alleen de coach denkt dat Chilwell dat megabedrag waard is, waar directrice Marina Granovskaia van mening is dat het geld veel beter besteed zou kunnen worden. De Russin heeft naar verluidt een Ajax-dubbeldeal voorgesteld, waarbij Onana én Tagliafico naar Londen komen voor ongeveer 60 miljoen euro. Lampard en Granovskaia zijn het echter nog niet helemaal eens. Veel valt of staat ook met het veroveren van een Champions League-ticket.Het is toch wel opmerkelijk dat goede voetballers van Sparta Rotterdam en Excelsior vaak niet bij Feyenoord terechtkomen. De Rotterdammers lieten Jerdy Schouten bijvoorbeeld lopen, die nu in de Serie A speelt voor Bologna. In gesprek met Voetbal International reageert de middenvelder: “Ik weet niet wat ik hiervan moet zeggen. Het is best opvallend dat veel goede voetballers uit de regio Rotterdam nooit voor Feyenoord hebben gespeeld. We hebben allemaal wel wat met de club, denk ik, alleen is het er nooit van gekomen.” Schouten vervolgt zijn verhaal: “Dan vind ik het toch mooi te zien dat ieder op zijn eigen manier goed is terechtgekomen. Carrières zijn niet te voorspellen. We kunnen nu wel over Feyenoord speculeren, alleen zijn ze nooit geweest. En stel dat het wél zo was, dan weet ik niet of ik wel had gewild. Het moet allemaal maar net goed passen en ik had het geluk dat het zo was bij Telstar, Excelsior en nu Bologna.”

PSV heeft Derrick Luckassen opnieuw aan RSC Anderlecht uitgeleend, maar verlengde óók het contract van de multifunctionele voetballer. Desondanks lijkt het er niet op dat we de speler in kwestie óóit nog in het Philips Stadion aan het werk zullen zien. In een interview met De Telegraaf vertelt Luckassen namelijk: “Ik denk dat de kans heel klein is dat ik echt nog bij PSV ga spelen. Ik heb dan wel voor een jaar bijgetekend, maar dat was een voorwaarde van PSV. Zo willen ze voorkomen dat ik transfervrij wegga. PSV wil zijn geld terug (in 2017 werd Luckassen voor 5 miljoen euro overgenomen van AZ, red.) en mij maakte het niet zoveel uit. Het geeft mij alleen maar een jaartje extra zekerheid.”

Buitenland:

Het is niet compleet uitgesloten dat Lionel Messi deze zomer transfereert. Het is immers algemeen bekend dat de Argentijn ontevreden is over de gang van zaken bij FC Barcelona, en dat zorgt ervoor dat Manchester City zijn oren heeft gespitst. De Citizens dreigden voor twee jaar uitgesloten te worden van het spelen van Europees voetbal, maar het sporttribunaal CAS draaide de straf van de UEFA terug. Oefenmeester Josep Guardiola mag met miljoenen strooien op de transfermarkt en Messi is doelwit nummer één, althans, als hij Catalonië wil verlaten. Volgens het medium Don Balón bereidt City een gepeperde aanbieding voor. De nummer twee van de Premier League wil een overstap naar het Etihad Stadium zo aantrekkelijk mogelijk maken voor Messi, die naar verluidt een gigantisch bedrag kan gaan verdienen in Manchester. Guardiola mag in totaal 150 miljoen euro uitgeven op de markt, en dat gehele budget zou op kunnen gaan aan de komst van de Argentijn, die nog maar één jaartje vastligt bij Barça.

Het is al lang en breed geen geheim meer dat Liverpool wel oren heeft naar een samenwerking met Thiago Alcántara, die zijn contract bij Bayern München niet wil verlengen en dus voor een vertrek staat. De beide partijen zijn er echter nog lang niet uit. Volgens de krant BILD hebben de Engelsen een eerste bod van 20 miljoen euro uitgebracht voor de handtekening van de Spaanse spelmaker. Der Rekordmeister vindt dit echter bij lange na niet genoeg voor iemand met de kwaliteiten van Thiago en eisen dan ook het dubbele, 40 miljoen euro dus.

Zie jij Messi transfereren?

  • Ik wel
  • Ik niet
739+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie