Ajax krijgt toptransfer aangeraden: ‘Typische Ajax-speler, weergaloos’

Foto: Ajax krijgt toptransfer aangeraden: ‘Typische Ajax-speler, weergaloos’

Ajax heeft serieuze interesse in Mohammed Kudus. De Amsterdammers zouden 8 miljoen euro voor de aanvaller van Nordsjaelland klaar hebben liggen, en mandekker Kees Luijckx – die het afgelopen jaar meermaals tegen hem speelde in de Deense competitie – begrijpt dat maar al te goed.

“Je ziet gewoon dat hij het heeft. Een maandje terug was hij echt weergaloos toen wij nog tegen hem hebben gespeeld, dat was ongelooflijk. Zijn balvastheid is zijn grootste kwaliteit. Hij raakt niet in paniek, omdat hij altijd zijn balvastheid heeft. Maar het is voor hem ook de uitdaging dat hij ook moet leren om sneller te gaan spelen”, velt Luijckx (34) zijn oordeel voor Voetbal International.

“Ik vind hem geen echte spits, meer een aanvallende middenvelder. Ik denk dat ze hem daar ook voor gaan halen. Ik heb hem ook al eens getipt bij andere Nederlandse clubs, niet bij Ajax. Maar ik denk dat er voor hem een ander pad was uitgestippeld, en niet Nederlandse subtop bijvoorbeeld. Dat soort jongens zijn ook niet meer haalbaar voor de Nederlandse subtop.”

“Het is gewoon een genot om naar te kijken. Hij is echt heel goed. Ik denk dat hij een typische Ajax-speler is, die bij Ajax ook weer veel kan leren, ook van het directe spel”, aldus Luijckx, die het afgelopen jaar voor Silkeborg uitkwam, tot slot.

Dit bericht bekijken op Instagram

Hard fought +1 pt but gutted I couldn’t last the entire 90. It’s a hard one to take but won’t stop me from bleeding ? for my team & the fans. Looked forward to FCK battle but I’ll give my all from the stands this weekend. Hakuna Matata ! Mad Respect for @lyngbyboldklub in addressing UN’s blueprint to achieve a better & more sustainable future for all . @fcnordsjaelland it’s our DNA. ⠀ #togetherwecan #unsustainablegoals #letsmaketheworldabetterplace #kuduspride #kudusdream #kunfayakun ##nimanian #simba #blackexcellence #MK10 #iamthatiam

Een bericht gedeeld door Mohammed Kudus (@kudus_mohammed) op

Ajax moet voor Kudus gaan

  • Eens
  • Oneens
333+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie