Swart: ‘Je begint toch te denken: wanneer ben ik aan de beurt?’

Foto: Swart: ‘Je begint toch te denken: wanneer ben ik aan de beurt?’

Er is nog maar weinig over van het Ajax dat in 1971 van Panathinaikos won in de finale van de Europa Cup I: alleen Sjaak Swart, Heinz Stuy, Johan Neeskens, Horst Blankenburg en Arie Haan. De eerstgenoemde vindt dat een gekke gewaarwording.

In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt Mister Ajax namelijk: “Het gaat nu helaas wel erg hard. Ik ben natuurlijk ook op leeftijd en dan denk je toch: wanneer ben ik aan de beurt?”

Wim Suurbier liet in het afgelopen weekend op 75-jarige leeftijd het leven en Swart zette de namen van zijn overleden oud-ploeggenoten op papier: Velibor Vasovic, Nico Rijnders, Dick van Dijk, Gerrie Mühren, Johan Cruijff, Piet Keizer en Barry Hulshoff zijn er óók niet meer… “Ik deed het gewoon en dacht: niet te geloven, wat een ellende voor die jongens. Natuurlijk mis ik mijn maten. Dickie van Dijk, Johan, Pietje en nu Wimpie. Ik heb zoveel meegemaakt met die jongens. We hebben heel Europa gezien. Dat saamhorigheidsgevoel valt weg.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie