Milan pakt ondanks matige Donnarumma punt bij Napoli

Napoli en AC Milan hebben elkaar zondagavond in evenwicht gehouden. In Stadio San Paolo toonden beide clubs veerkracht met een 2-2 gelijkspel als resultaat.

José Callejón kreeg een grote kans om Napoli op voorsprong te schieten, maar na goed voorbereidend werk van Dries Mertens stuitte hij op doelman Gianluigi Donnarumma. Aan de andere kant viel de treffer een minuut later wel. Theo Hernández werd ongedekt gelaten en met een volley maakte hij het af: 0-1.

Met veel fortuin kwam Napoli weer langszij. Donnarumma blunderde op een vrije trap en moest daardoor een rebound laten aan Giovanni Di Lorenzo profiteert. Na rust zag de doelman er ook niet lekker uit bij de 2-1 van Mertens, die zijn 125ste maakte voor de club uit Napels.

Een strafschop van Franck Kessié bezorgde de bezoekers uit Milaan alsnog een punt. Napoli blijft hierdoor zesde, Milan zevende. Overigens kreeg Milan-invaller Alexis Saelemaeker nog rood.

Scoreverloop: 0-1 (20′) Theo Hernández, 1-1 (34′) Giovanni Di Lorenzo, 2-1 (60′) Dries Mertens, 2-2 (73′) Franck Kessié (strafschop)