TRANSFERUURTJE: Groot Ajax-nieuws, bizarre Lozano-deal

Foto: TRANSFERUURTJE: Groot Ajax-nieuws, bizarre Lozano-deal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het dreigde eventjes helemaal mis te gaan met een paar van de grootste talenten van Ajax. De contractonderhandelingen met onder meer Sontje Hansen, Brian Brobbey en Kenneth Taylor werden stopgezet, omdat de partijen elkaar gewoonweg niet konden vinden. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zei vervolgens in een interview met FOX Sports over de jonkies: “Als ze goed genoeg zijn, dan halen we ze bij de selectie en krijgen ze kansen. Maar je proeft altijd wat ongeduld. Ze hoeven niet bang te zijn. Ze kunnen Donny van de Beek en Frenkie de Jong ook als voorbeeld nemen. Die speelden bijna een jaar eerste divisie bij Jong Ajax.” Ajax Showtime weet dat de neuzen inmiddels allemaal dezelfde kant op staan in de Johan Cruijff ArenA. Overmars zou zich deze week namelijk schuldbewust hebben opgesteld over zijn manier van handelen. Hansen en Taylor lijken binnenkort tóch te gaan verlengen, waar Brobbey en zijn nieuwe zaakwaarnemer Mino Raiola nog om de tafel moeten met de directeur. Vermoedelijk komen zij er echter ook wel uit, waarna we witte rook zullen kunnen zien boven onze hoofdstad.

Hakim Ziyech is definitief naar het Engelse Chelsea vertrokken, maar oefenmeester Erik ten Hag van Ajax vindt dat hij met de komst van Antony (São Paolo) over een goede en uitgebalanceerde selectie beschikt. Op het clubkanaal van de Amsterdammers noemt hij zijn selectie sterk: “En als daar inderdaad nog een Antony bijkomt, en David Neres die weer aan het terugkomen is, dan denk ik dat wij op dit moment alle posities bezet hebben. En dus een goeie groep hebben die competitief is, die in de Champions League wat kan doen en die in de Nederlandse competitie natuurlijk voor het allerhoogste gaat.” André Onana, Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek zouden echter nog kunnen vertrekken: “Ik zit daar ontspannen in. Het is ieder jaar hetzelfde. Wij weten dat we goede spelers hebben. Ik wil ze allemaal houden, maar als dat niet lukt moeten daar goede vervangers voor komen. Of we zullen ze vanuit de opleiding moeten laten doorstromen.”Luis Suárez begint met zijn 33 jaar behoorlijk op leeftijd te raken, maar de Uruguayaan vertrekt deze zomer sowieso niet bij FC Barcelona. Volgens de Spaanse media is het een publiek geheim dat de spits over een jaartje de benen neemt. Het contract van Suárez in het Camp Nou-stadion loopt door tot medio 2021, maar wordt met één jaartje verlengd als de goalgetter volgend seizoen een x-aantal wedstrijden speelt. Toch zouden de beleidsbepalers van Barça de aanvaller een transfervrij vertrek gunnen. De nummer twee van LaLiga aast op de handtekening van Lautaro Martínez van Internazionale, maar dat betekent niet dat Suárez weggaat. De international van Uruguay durft de concurrentiestrijd met de landgenoot van Lionel Messi namelijk wel aan. Hij heeft zijn zinnen gezet op nog één jaartje in Catalonië. Daarna zou hij terug kunnen keren naar Ajax, Suárez heeft een paar keer gezegd dat hij zijn carrière af wil sluiten in Amsterdam…

Feyenoord heeft Mark Diemers (Fortuna Sittard) en Bryan Linssen (Vitesse) binnengehaald, maar criticasters vinden dat de middenvelder en aanvaller de Rotterdammers niet beter maken. Pierre van Hooijdonk is het hier absoluut mee oneens. Hij zegt namelijk in gesprek met Voetbal International: “Zij horen bij mijn favoriete spelers uit de Eredivisie. Ik hou van spelers die een doelpunt kunnen maken, middenvelders die een geweldige trap hebben en met een idee tot afwerken komen. Linssen is in de afwerking listiger, maar Diemers is weer extra gevaarlijk bij corners en vrije trappen.” Vooral voor Diemers lijkt de stap groot, maar volgens Van Hooijdonk is dat altijd het geval als een speler naar de top van de Eredivisie transfereert: “Daar kun je altijd van zeggen: is die stap niet te groot? Maar we moeten niet vergeten dat er altijd spelers zijn die zich op latere leeftijd kunnen doorontwikkelen. Die blijven dat doen. Als je over veel voetballintelligentie beschikt, en ik vind dat ze dat allebei hebben, dan kan je je wat makkelijker aanpassen aan het spelen met betere spelers. Die beschikken namelijk ook over een wat hoger denkniveau.”

Buitenland:

Bayern München had al de beschikking over een gepeperde voorhoede, maar volgend seizoen komt Leroy Sané (Manchester City) daar nog bij. Méér concurrentie voor Joshua Zirkzee dus, al maakt de jonge Nederlander zich niet bepaald druk. In gesprek met De Telegraaf reageert het talent: “Dat is een aardige transfer, daarmee komt een goede speler binnenwandelen. Het is alleen maar mooi dat zulke spelers gewoon naar Bayern komen.” De linkerkant van Der Rekordmeister voor volgend seizoen boezemt angst in, want vleugelverdediger Alphonso Davies, pas negentien jaar oud, is óók geen kleine jongen: “Misschien is hij nu al de beste linksback op aarde. Hij heeft echt megastappen gemaakt. Hij speelde vorig jaar en begin dit seizoen ook in het tweede elftal. Zo zie je maar hoe snel het kan gaan.”

Het is al lang geen geheim meer dat Napoli behoorlijk veel spijt heeft van de komst van Hirving Lozano. De aanvaller kostte de Italianen ongeveer 40 miljoen euro (35 miljoen euro voor PSV en de rest voor Pachuca CF), maar heeft eigenlijk nog geen moment indruk gemaakt in het San Paolo. Oefenmeester Gennaro Gattuso stuurde de Mexicaan al eens van de training vanwege zijn apathische instelling en het lijkt er sterk op dat de aanvaller mag vertrekken. Maar misschien houdt Lozano wel een geweldige transfer over aan zijn horrorseizoen… Volgens de website El Futbolero durft oefenmeester Jürgen Klopp de gok met de vleugelspits namelijk wel aan. De Duitser zou Lozano naar Liverpool willen halen, en naar verluidt bereiden de Reds een bod van ongeveer 25 miljoen euro voor. Napoli hoopt echter quitte te spelen en eist 40 miljoen euro voor de handtekening van zijn speler. Dat lijkt wat veel geld voor iemand die eigenlijk al mislukt is in de Serie A…FC Barcelona betaalde in de zomer een flink bedrag aan Borussia Dortmund om aan de slag te mogen gaan met Ousmane Dembélé: 105 miljoen euro vast en daarbovenop 40 miljoen euro aan variabelen. Het lijkt er echter op dat de vleugelspits nu al weer mag inrukken. De Franse aanvaller is op dit moment geblesseerd, maar was hij dat niet, dan had hij vermoedelijk óók geen basisplek gehad. Barça wil ruimte maken in het salarisbudget voor een grote aankoop, zoals bijvoorbeeld Lautaro Martínez van Internazionale, en daarom mag Dembélé vertrekken. Verkopen de Catalanen hun buitenspeler echter, dan moeten ze volgens BILD 20 miljoen euro betalen aan Dortmund. Barça heeft al 20 miljoen euro afgetikt omdat Dembélé vijftig keer in actie is gekomen voor de grootmacht, maar er is contractueel vastgesteld dat het resterende bedrag aan variabelen óók overgemaakt moet worden bij een verkoop.

Denk jij dat Suárez terugkomt naar Ajax?

  • Ik wel
  • Ik niet
592+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
111+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
257+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
84+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
25+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
753+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
82+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
283+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
593+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
337+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
476+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
149+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
108+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
485+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
327+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
244+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
592+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
72+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
99+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
40+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
117+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie