Juventus heeft twee pingels nodig om Atalanta op gelijkspel te houden

Juventus moest op zaterdagavond in het eigen Allianz Stadium bijna zijn meerdere erkennen in uitdager Atalanta Bergamo. Vlak voor tijd kwamen de gasten op een 1-2 voorsprong, maar via een penalty (zijn tweede van de avond) maakte Cristiano Ronaldo er 2-2 van.

Al behoorlijk vroeg in de wedstrijd kwam de ploeg van onder meer Marten de Roon en Hans Hateboer (Robin Gosens was afgehaakt tijdens de warming-up) op voorsprong via een goal van Duván Zapata. Alejandro Gómez draaide makkelijk weg bij De Ligt en stelde zijn teammaat in staat om de score te openen.

De doelpuntenmaker en de Nederlandse centrumverdediger waren vervolgens betrokken bij een pijnlijk moment, waarbij Zapata ongelukkig neerkwam op de edele delen van de Oranje-international, die zich enige minuten moest laten behandelen.

In de tweede helft kwam Juventus terug, maar daar had De Oude Dame wel een penalty voor nodig, die benut werd door Ronaldo. Daarna leek Atalanta de wedstrijd tóch nog naar zich toe te trekken: Ruslan Malinovsky werd matchwinner met een kiezelhard schot. Vlak voor tijd kreeg Juve echter nog een strafschop, die wederom verzilverd werd door Cristiano.

Scoreverloop: 0-1 (16′) D. Zapata, 1-1 (55′) C. Ronaldo, 1-2 (81′) R. Malinovsky, 2-2 (90′) C. Ronaldo