Pover Barcelona wint op pijnlijke avond voor Griezmann

FC Barcelona heeft op zaterdagavond met 0-1 van Real Valladolid gewonnen door een doelpunt van Arturo Vidal, dat al behoorlijk vroeg in de wedstrijd viel. Antoine Griezmann beleefde echter een zeer pijnlijke avond in het Estadio Nuevo José Zorrilla.

Valladolid liet de Catalanen voetballen en dat leidde tot veel balbezit voor de uitploeg, maar weinig kansen. Toen Barça eenmaal een mogelijkheid kreeg was echter gelijk raak ook: Lionel Messi verzorgde het voorbereidende werk en Arturo Vidal knalde zijn werkgever naar een 0-1 voorsprong.

Even later had het ook 0-2 kunnen worden, maar Griezmann wist geen raad met een opgelegde mogelijkheid: de Fransman had de bal voor het intikken, maar produceerde een onbegrijpelijke misser…

In de rust greep oefenmeester Quique Setién in door zijn aanvaller van 120 miljoen euro te wisselen; Luis Suárez kwam voor hem in de ploeg. Het spel van Barça werd er echter niet beter op: de grootmacht liet maar heel weinig zien in de tweede helft, waardoor het spannend bleef. Valladolid bleek echter niet bij machte om de gelijkmaker nog te maken.

Scoreverloop: 0-1 (15′) A. Vidal