Liverpool gooit magisch puntenrecord te grabbel met remise op Anfield

Liverpool leek met speels gemak op het magische puntenrecord van Manchester City uit het seizoen 2017/2018 (100 stuks) af te denderen, maar in de weken rondom het reeds behaalde kampioenschap maken de Reds het zichzelf wat dat betreft onnodig lastig. Vandaag werd er niet gewonnen van de stugge middenmoter Burnley, op het eigen Anfield: 1-1.

Coach Jürgen Klopp stuurde met onder meer Curtis Jones en Neco Williams enkele ongebruikelijke, jonge namen de wei in tegen Burnley. Dat kwam het spel niet ten goede, ook al pakte Liverpool tien minuten voor rust wel de voorsprong. Linksback Andrew Robertson trof doel, op aangeven van Fabinho.

Na rust werd een nonchalant Liverpool, dat ook wel erg veel last had van die uitstekende doelman Nick Pope van de tegenpartij, bestraft: Jay Rodriguez scoorde twintig minuten voor tijd de gelijkmaker, en ondanks een karrenvracht aan kansen kwam er geen tweede goal voor de thuisploeg.

Liverpool staat nu op 93 punten. Om het puntenrecord toch nog te verbreken moeten alle drie de resterende wedstrijden, tegen Arsenal (uit), Chelsea (thuis) en Newcastle United (uit) gewonnen moeten worden.

Scoreverloop: 1-0 (34′) Andrew Robertson, 1-1 (69′) Jay Rodriguez

Gaat Liverpool het puntenrecord nog verbreken?