Ontketende Antonio schiet Krul en Norwich terug naar Championship

Tim Krul is met Norwich City gedegradeerd uit de Premier League. Op pijnlijke wijze werden The Canaries vernederd door West Ham United, waar Michail Antonio de grote man was. The Hammers zijn flink op weg naar handhaving, net als Watford dat won van Newcastle United.

Norwich City – West Ham United

De degradatie van Norwich hing al tijden in de lucht, maar nu is het ook mathematisch niet meer mogelijk de gang naar het Championship te ontlopen. Na de promotie van vorig seizoen, houdt het avontuur op het hoogste niveau na een jaar alweer op. Na ruim tien minuten moest Krul al voor de eerste keer de bal uit zijn doel vissen. Na een corner kon Antonio van dichtbij inschieten. Er volgde een fase waar beide ploegen een aantal kansen kregen. Norwich vocht voor de laatste kansen, maar kreeg net voor rust de genadeklap. Mark Noble gaf voor en wederom was de in een uitstekende vorm verkerende Antonio die binnenknikte.

Antonio had zo al zijn grote waarde bewezen, maar de 30-jarige aanvaller kon geen genoeg krijgen van het maken van goals. Na tien minuten vond hij wederom het net met het hoofd. De malaise werd vervolgens nog wat erg voor Krul en zijn ploeggenoten en weer was Antonio de dader. Een kwartier voor tijd kwam Ryan Fredericks op die de spits van dichtbij kon laten scoren. Door de 0-4 nederlaag is Norwich nu officieel gedegradeerd, al komt dat niet als een grote verrassing. Zo’n beetje heel het seizoen bungelen ze al onderaan. West Ham neemt juist steeds meer afstand van de degradatiestreep. De Londenaren staan met de zestiende plaats vijf punten boven de fatale achttiende plek, al hebben de concurrenten Bournemouth en Aston Villa een wedstrijd minder gespeeld.

Watford – Newcastle United
Watford wist net als West Ham dat een zege ze weer een heel stuk richting handhaving zou helpen. De start van The Hornets tegen Newcastle United was echter net als gewenst: De bezoekers kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong door Dwight Gayle. Na de pauze werd de achterstand echter omgebogen. Troy Deeney benutte twee strafschoppen om de overwinning alsnog te pakken.

Zie je Krul komend seizoen nog voor Norwich keepen?