TRANSFERUURTJE: Ajax moet 40 miljoen aftikken, Feyenoord-record

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax moet 40 miljoen aftikken, Feyenoord-record

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax aast op de komst van Pierre-Emile Höjbjerg, maar het lijkt er sterk op dat diens werkgever Southampton het wat hoog in de bol heeft gekregen. De Saints vragen volgens Scandinavische media namelijk een krankzinnig bedrag voor hun speler. De middenvelder ligt nog maar één jaar vast in het St. Mary’s Stadium en daarom moet hij deze zomer verkocht worden. Höjbjerg is echter behoorlijk populair op de transfermarkt en dat lijkt dus wel te gaan lukken, al hoopt Southampton hier een slaatje uit te slaan. Het medium Fotbolltransfers schrijft namelijk dat de voormalige werkgever van Virgil van Dijk zijn vraagprijs voor de Deense international vastgesteld heeft op maar liefst 35 miljoen pond, wat neerkomt op ietsjes minder dan 40 miljoen euro. Eerder konden we lezen dat Ajax een bod van 16 miljoen euro voor zou bereiden, maar dit is dus bij lange na niet genoeg. De eveneens geïnteresseerde grootmachten Manchester City en Tottenham Hotspur kunnen Höjbjerg wél betalen.


Orkun Kökcü blijft sowieso bij Feyenoord en ook Steven Berghuis speelt na de zomer hoogstwaarschijnlijk nog wel in De Kuip. De enige Feyenoord-smaakmaker die mogelijk verkocht wordt, is Marcos Senesi. Dat onthult De Telegraaf vandaag. De krant schrijft namelijk: “Heeft Feyenoord dan helemaal geen transfers nodig om financieel het hoofd boven water te houden in een jaar, waarin meer dan 20 miljoen euro moet worden bezuinigd? Ja, natuurlijk. De club moet net als elke Nederlandse betaald voetbalorganisatie alle seizoenen spelers verkopen om zwarte cijfers te kunnen schrijven. Om die reden deed Sjaak Troost als interim-directeur begin vorig seizoen al moeite om Renato Tapia te verkopen. Die is nu transfervrij de deur uit gegaan.” Men gaat verder: “Meldt een Europese topclub zich voor de Argentijnse verdediger Marcos Senesi, dan zegt Feyenoord ook niet keihard ‘nee’ als er een recordbedrag (méér dan de 18 miljoen euro voor Dirk Kuyt destijds) op tafel komt. Maar Frank Arnesen zit met zijn spelers niet op Marktplaats, waar iedereen voor een habbekrats aan leuke spullen wil komen.”

AZ beschikt over meerdere spelers die goed in de markt liggen, al laat zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez aan de NOS weten dat er momenteel geen concrete interesse is voor Calvin Stengs, Myron Boadu, Owen Wijndal en Pantelis Hatzidiakos. Teun Koopmeiners schrijft echter een ander verhaal, zijn spelersagent Bart Baving krijgt juist aan de lopende band belletjes: “Er is belangstelling van meerdere clubs uit vijf grote competities, maar of dat interessant genoeg is, moet nog blijken.” De zaakwaarnemer vervolgt: “Veel competities lopen nog, clubs willen wachten tot het seizoen voorbij is. En ook grote clubs weten gewoon nog niet precies wat de gevolgen van de coronacrisis zijn. Het is een aparte transfermarkt zo.”


Vaclav Cerny gaat zo goed als zeker in De Grolsch Veste voor FC Twente spelen. Maar is hij ook een echte versterking voor de Tukkers? Journalist Tijmen van Wissing kan zich de woorden van oud-voetballer Jan van Staa nog goed herinneren. Bij RTV Oost zegt hij: “Vorig jaar hadden we het een beetje over buitenspelers, die van Ajax waren afgevallen. Dennis Johnsen ging toen naar PEC en ik dacht dat wordt een revelatie. Toen zei Van Staa nog: let nou maar op, het zijn wel twee vaatdoekjes.” Van Staa staat nog steeds achter die uitspraak: “Weet je wat het vaak is? Je moet ook bij een club passen. Het verschil met die grote Ajax-talenten is dat ze altijd balbezit hebben in de jeugd en altijd beter zijn. Nu komen ze bij FC Twente of FC Utrecht en moeten ze echt mee. Maar als ze de juiste instelling hebben en niet van: ik kom van Ajax, dus ik doe het wel even.” Hij vervolgt: “Als ze de juiste instelling hebben, kan het een verrassing worden, maar het is veel moeilijker om bij FC Twente of FC Utrecht te slagen dan bij Ajax.”

Buitenland:

Georginio Wijnaldum heeft nog altijd geen contractverlenging ondertekend bij Liverpool en het is de grote vraag of dit überhaupt wel gaat gebeuren. Volgens de laatste geluiden uit Engeland speelt de middenvelder na de zomer misschien wel elders. Het is geen geheim dat oefenmeester Jürgen Klopp een fan is van de kwaliteiten van Thiago Alcántara van Bayern München, en de Spanjaard bevindt zich in dezelfde positie als Wijnaldum: beide voetballers liggen bij hun clubs vast tot medio 2021, waardoor het verkopen of verlengen is. Mogelijk is de oplossing echter snel gevonden, want bij Der Rekordmeister zouden ze juist wel oren hebben naar de komst van de Oranje-international. Al is men in de Allianz Arena naar verluidt wel van mening dat Thiago net iets meer waard is. Het wordt dus sowieso geen ruildeal met gesloten beuren, maar de Reds zouden ongeveer 15 miljoen euro bij moeten betalen.


Joshua Zirkzee krijgt behoorlijk veel speeltijd bij Bayern München, maar veel voetbalkenners vinden dat de jongeling zich moet laten verhuren, bijvoorbeeld aan een Eredivisie-topclub. De jonge spits is het daar echter niet mee eens. In een interview met De Telegraaf vertelt hij: “Ik blijf bij Bayern, dat zeker. Ik heb zelf niet de intentie om weg te gaan en ben voor nu zeker nog niet bezig met een verhuurperiode. De trainer Hansi Flick heeft veel vertrouwen in mij. Daar zal ik hard voor blijven werken en dan denk ik dat er nog meer kansen voor mij zullen komen. Het is aan mij die te pakken.” Zirkzee gaat verder: “We krijgen bovendien een druk seizoen, met het EK erachteraan. Of ik daar zelf zomaar eens zou kunnen staan? Het kan gek lopen, maar laat ik me met het nu bezighouden, dan komt het hopelijk vanzelf. Aan de ene kant lijken we nu in een pauze te zitten, aan de andere kant is het seizoen nog niet voorbij.”

Vind jij Bayern een mooie club voor Wijnaldum?

  • Ik wel
  • Ik niet
484+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie