Kieft haalt uit naar Idrissi: “Vertel gewoon het eerlijke verhaal”

Foto: Kieft haalt uit naar Idrissi: “Vertel gewoon het eerlijke verhaal”

Oussama Idrissi aast op een vertrek bij AZ, zo gaf de vleugelspits onlangs aan. De Marokkaan wil naar de Premier League, Bundesliga, Serie A of Primera División transfereren, maar Wim Kieft vraagt zich af of hij het wel gaat redden in een topcompetitie.

In zijn column in De Telegraaf schrijft de oud-voetballer: “Intussen lees ik dat Oussama Idrissi wil vertrekken bij AZ met de verklaring dat hij zich hier in Nederland niet verder kan ontwikkelen. Het is een leuke, aantrekkelijke aanvaller met een goede dribbel, maar niet een speler waar de topclubs in Engeland, Duitsland, Spanje en Italië op zitten te wachten. Dat weet die jongen toch zelf ook wel. Hij is niet van het niveau Calvin Stengs of Myron Boadu.”

Hij gaat verder: “Waar kom je dan terecht? Met geluk bij een subtopper, maar eerder bij een middenmoter of een club die vecht tegen degradatie. Ga je je bij Brighton, Udinese, Hoffenheim of Eibar ontwikkelen? Kom je sowieso aan spelen toe? Vertel gewoon het eerlijke verhaal dat je na zes jaar Eredivisie toe bent aan een nieuwe uitdaging, dat je 25 jaar wordt en jij en je zaakwaarnemer een keer willen cashen.”

Kieft sluit af: “Wil Idrissi zich daadwerkelijk verder ontwikkelen als speler, dan moet hij juist nog een seizoen in Alkmaar blijven. Na een goed seizoen ook een tweede topjaar eraan vastplakken. Groei uit tot een dragende speler, vertolk een voortrekkersrol, neem de ploeg bij de hand in de voorrondes van de Champions League op weg naar het hoofdtoernooi. Verzekerd zijn van een basisplaats en Champions League of desnoods Europa League spelen, dan zal de ontwikkeling van Idrissi zich voltrekken als een tierelier. In het buitenland is het geld goed, maar nauwelijks perspectief op succes bij een topclub. Zie hoe het andere AZ-aanvallers is vergaan, zoals Vincent Janssen en Alireza Jahanbakhsh.”

Ben jij het met hem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
1880+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie