‘Zeer positieve ontwikkelingen voor Ajax in CL’

Foto: ‘Zeer positieve ontwikkelingen voor Ajax in CL’

Ajax zal in augustus gespannen naar de Champions League kijken. De winnaar zal bepalen of de Amsterdammers rechtstreeks de groepsfase in mogen en er lonkt nu al goed nieuws.

Ajax is zeker van de groepsfase als de CL-winnaar zich via de nationale competitie opnieuw kwalificeert. Ajax Showtime bericht: “De kans dat dat gaat gebeuren, lijkt een stuk groter dan een maand geleden. Zo waren Atlético Madrid en Atalanta Bergamo destijds nog zeer onzeker van een plek in de top vier, maar inmiddels lijkt rechtstreekse plaatsing via de eigen competitie voor die twee clubs een kwestie van tijd.”

Alleen Olympique Lyon en Napoli staan er slecht voor in hun competitie, dus Matthijs de Ligt (Juventus) en Frenkie de Jong (FC Barcelona) kunnen hun oude club tegemoet komen. Het medium voegt toe: “Mocht Ajax definitief een ticket voor de groepsfase van de Champions League bemachtigen, is de kans groot dat de Amsterdammers bij de loting voor de groepsfase in pot 2 zitten.”

In Pot 1 is sowieso geen plaats voor Ajax, in tegenstelling tot (waarschijnlijk) FC Porto. “Dat betekent ook dat er verder doorgeschoven kan worden in de overige potten, wat gunstig kan zijn voor Ajax. De potten worden gerangschikt op clubranking, gebaseerd op de prestaties van de clubs in Europa in de laatste vijf jaar. Ajax staat op die lijst op de 21e plaats. Veel clubs uit de top-twintig lijken naast Champions League-deelname te grijpen.”

Gaat Ajax rechtstreeks de CL in?

  • Ja
  • Nee
1164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie