‘Talpa duwt Veronica Inside dichter naar de afgrond’

Foto: ‘Talpa duwt Veronica Inside dichter naar de afgrond’

Angela de Jong stelt dat Talpa een ‘onuitputtelijke bron voor verbazing en vermaak’ aan het worden is. De crisis rond Veronica Inside lijkt door het mediabedrijf alleen maar erger te worden gemaakt, met mogelijk zelfs het einde van het programma als resultaat.

Namens het Algemeen Dagblad schrijft De Jong: “Dat er vanaf het begin van de coronacrisis – en binnenskamers natuurlijk al veel eerder – paniek was om dalende inkomsten was bekend. Daar kwamen de kelderende kijkcijfers door een eindeloos herhaalcircus nog eens bij. En met de Akwasi-rel om gouden melkkoe VI en daaropvolgende adverteerdersboycot is het bedrijf compleet in een kramp geschoten.”

Aanvankelijk werd ‘opzichtig geïnvesteerd in een ophefmakend, rechts, politiek incorrect geluid’. “Imiddels zijn types als Dennis Schouten en Jan Dijkgraaf eruit gegooid cq gevlucht vanwege censuur. Ook is het plan om het VI-trio een dagelijkse latenightshow te geven stilletjes op het tv-kerkhof begraven naast de geloofwaardigheid van Wilfred Genee.”

“Ik weet inmiddels niet wat ik logischer zou vinden: dat Johan Derksen en Van der Gijp hun biezen pakken en niks meer met dat zooitje te maken willen hebben. Of schaterlachend om zoveel onbenul en mismanagement nog twee jaar hun contract uitdienen en bijna anderhalf miljoen euro toucheren. Gewoon omdat het kan”, zo voegt de AD-columniste toe. “Het is een bende daar. Laten we er volop van genieten, zolang het nog kan.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
1687+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie