‘Topclubs dromen van komst peperdure Kevin De Bruyne’

Foto: ‘Topclubs dromen van komst peperdure Kevin De Bruyne’

Blijft Kevin De Bruyne de komende seizoenen bij Manchester City, of niet? Mocht het niet van de dreigende Europese schorsing zijn die boven het hoofd van The Citizens hangt, was het antwoord daar volmondig: ‘Ja’. Echter is die dreiging er wel, waardoor er ruimte is voor speculatie.

Het lijkt er alvast op dat we komende maandag heel wat meer zullen weten. Dan moet namelijk de uitspraak volgen in het beroep van City bij het TAS. Het zou dan dus duidelijk moeten zijn of City zijn schorsing van twee jaar bevestigd, verkleind of geschrapt ziet. Ook De Bruyne zal de beslissing met argusogen volgen.

Want draai het of keer het hoe je wil, op zijn 30ste zit hij in de beste fase van zijn carrière. Één van beste spelers ter wereld die twee jaar geen Champions League, laat staan Europa League, zou kunnen spelen, dat wringt. Bovendien is er interesse van verschillende topclubs. Zo stelt HLN dat Zidane fan is, net als enkelingen in Camp Nou.

Ook Juventus, Bayern of PSG kunnen als mogelijke toekomstige werkgever worden aanzien. Echter is er één groot probleem: geld. Door de coronacrisis zitten vele clubs nog meer op hun tandvlees dan voordien. De Bruyne, die een marktwaarde heeft van 120 miljoen euro, zou volgens HLN over vijf jaar zo’n 300 miljoen euro kosten, lonen inclusief. Een bedrag dat een overgang momenteel flink in de weg lijkt te staan.

Denk jij dat De Bruyne gaat vertrekken bij Man City, komende zomer?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
579+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie