TRANSFERUURTJE: Terugkeer bij Ajax, Feyenoord gaf al rondleiding

Foto: TRANSFERUURTJE: Terugkeer bij Ajax, Feyenoord gaf al rondleiding

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax komt een van de komende dagen met een officieel bod bij Werder Bremen voor Davy Klaassen. Volgens BILD begint de Amsterdamse interesse nu echt concreet te worden. Dat meldt de Duitse sportkrant aan het eind van de donderdagmiddag. Naar verluidt bedraagt de aanbieding tussen de acht en negen miljoen. Werder zou dit nog te weinig vinden: de clubleiding verlangt een bedrag in de dubbele cijfers voor de 27-jarige middenvelder, die zijn jeugdopleiding bij Ajax genoot en kwam tussen 2011 en 2017 uit voor de hoofdmacht. Daar groeide hij uit tot steunpilaar en aanvoerder van het team.

Joël Veltman hoopt deze zomer een mooie transfer naar het buitenland te maken. Olympique Marseille werd genoemd als topfavoriet, maar dat lijkt alsnog te mislukken. Waar aanvankelijk werd bericht dat Marseille geen bezwaar zou zien tegen een investering van 8 miljoen euro, daar spreekt La Provence dat bericht tegen. De Ajax-verdediger zou door de coronacrisis simpelweg te duur zijn op dit moment. Om die reden overweegt de clubleiding te azen op huurdeals voor Jean-Clair Todibo (FC Barcelona) of Leonardo Balerdi (Borussia Dortmund).Feyenoord heeft met Mark Diemers, Christian Conteh en Bryan Linssen al drie nieuwe spelers gecontracteerd. De club hoopt Edgar Ié te verleiden tot een terugkeer, maar daar blijft het mogelijk niet bij. Volgens het Argentijnse PaloyGol is ook Santiago Pierotti in beeld bij Feyenoord. De negentienjarige voetballer heeft nog geen profcontract op zak, maar speelde al wel zeven duels voor Club Atlético Colon. Transfermarkt omschrijft hem als rechtermiddenvelder, al zou hij ook rechts voorin uit de voeten kunnen. Het genoemde medium stelt dat Pierotti zelfs al in Europa is geweest om de faciliteiten in Nederland te bekijken. Club Atlético Colon heeft inmiddels familieleden benaderd met het idee om Pierotti te verleiden om te blijven, maar op dit moment zou hij een veelvoud van het aangeboden salaris eisen en dus lonkt er ruimte voor Feyenoord.

Na Hakim Ziyech (Ajax) lijkt de volgende Marokkaan de Eredivisie achter zich te laten. De 24-jarige Oussama Idrissi hoopt AZ te verruilen voor een buitenlandse club. AZ-trainer Arne Slot wil Idrissi graag behouden in de strijd met Ajax en andere topclubs, maar deze zomer wil de aanvaller de stap al maken. “Als je ergens bent uitgeleerd, heb je een nieuwe uitdaging nodig. Zo staat iedere voetballer erin die zich lekker voelt en dat is voor mij op dit moment niet anders”, zo laat hij De Telegraaf weten. “Je bent voetballer, je wilt je door ontwikkelen.” Idrissi vervolgt: “Ik heb mijn seizoen geanalyseerd en daardoor heb ik nog meer de ambitie om de volgende stap te maken. Dat AZ niet mijn eindstation zou zijn, was al duidelijk toen ik hier binnenkwam. (…) Goede voetballers willen uiteindelijk altijd op een zo hoog mogelijk podium acteren. In Nederland ontbreekt dat podium. De Eredivisie heeft niet de intensiteit en de clubs om op topniveau te kunnen meedoen.”

Buitenland:

RB Leipzig hoopt ook volgend seizoen de beschikking te krijgen over Angeliño. De Bundesliga-club wil de voormalig linksback van NAC Breda en PSV huren van Manchester City, aldus Kicker. Angeliño verruilde PSV een jaar geleden voor zijn oude club City, maar werd in januari alweer uitgeleend aan RB Leipzig. Door de coronacrisis wenst de nummer drie van Duitsland de afgesproken transfersom niet over te maken. Wel hoopt men een nieuwe huurdeal te sluiten. City zou willen luisteren naar het nieuwe aanbod van RB Leipzig. Op dezelfde manier willen de Duitsers Patrick Schick in Leipzig houden, maar AS Roma zou de Tsjech alleen maar willen verkopen en zal dit aanbod derhalve afwijzen.

Real Madrid wil deze zomer meewerken aan een transfer van Luka Jovic. Volgens de Spaanse sportkrant Marca is de grootmacht nu al uitgekeken op de spits. Een jaar geleden betaalde Real naar verluidt 60 miljoen euro voor de aanvaller van Eintracht Frankfurt, maar met twee competitietreffers beleefde hij geen lekker seizoen. De Serviër haalde het nieuws vooral door zijn negatieve houding. Zo ontstond er ophef door het overtreden van de coronaregels. Real Madrid zou weinig geloof hebben in een ommekeer na de zomerstop. Karim Benzema is in principe spits nummer één en Jovic zou onvoldoende indruk hebben gemaakt om de concurrentiestrijd aan te mogen gaan. Het is nog onduidelijk waar de aanvaller naartoe verhuist, al zou AC Milan in de race zijn.

Is Idrissi uitgeleerd bij AZ?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
543+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:15
0+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
55+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
96+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
33+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
231+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
59+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
59+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
304+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
140+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
146+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
450+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
47+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
87+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
30+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
101+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
96+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
48+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
186+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
38+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
145+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie