‘Ajax komt met openingsbod op Klaassen, Werder vraagt meer’

Foto: ‘Ajax komt met openingsbod op Klaassen, Werder vraagt meer’

Ajax komt een van de komende dagen met een officieel bod bij Werder Bremen voor Davy Klaassen. Volgens BILD begint de Amsterdamse interesse nu echt concreet te worden.

Dat meldt de Duitse sportkrant aan het eind van de donderdagmiddag. Naar verluidt bedraagt de aanbieding tussen de acht en negen miljoen. Werder zou dit nog te weinig vinden: de clubleiding verlangt een bedrag in de dubbele cijfers voor de 27-jarige middenvelder, die zijn jeugdopleiding bij Ajax genoot en kwam tussen 2011 en 2017 uit voor de hoofdmacht. Daar groeide hij uit tot steunpilaar en aanvoerder van het team.

Klaassen beschikt bij de Bundesliga-club nog over een verbintenis tot medio 2022. Transfermarkt taxeert zijn huidige waarde op twaalf miljoen euro. Met Werder balanceerde de Hilversum op het randje van de afgrond, maar werd handhaving op het hoogste niveau ternauwernood veiliggesteld. Ajax was hier waarschijnlijk niet al te blij mee: bij degradatie kon het Klaassen waarschijnlijk goedkoper ophalen. Werder probeert nu het onderste uit de kan te halen, zeker omdat het met stevige financiële problemen kampt mede door de coronacrisis.

De club van Ajax ziet Klaassen als opvolger van Donny van de Beek, die waarschijnlijk deze zomer vertrekt. Laatstgenoemde was juist de natuurlijk opvolger van Klaassen in 2017.

Snap je dat Ajax voor Klaassen gaat?

  • Tuurlijk, betrouwbare speler
  • Nee, niet heel ambitieus
868+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie