TRANSFERUURTJE: Ajax biedt 16 miljoen, Advocaat eist record

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax biedt 16 miljoen, Advocaat eist record

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Volgens de Engelse krant The Telegraph werkt directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax aan een zeer verrassende transferdeal. Hij zou namelijk concreet in de markt zijn voor de handtekening van Pierre-Emile Höjbjerg van Southampton. De middenvelder die werd opgeleid door het Duitse Bayern München beschikt bij de Saints over een contract tot medio 2021, waardoor de club hem eigenlijk wel móét verkopen deze zomer. Ajax zou voornemens zijn om de Zweed voor ongeveer 16 miljoen euro over te nemen. Twee jaar geleden deden de Amsterdammers al zaken met Southampton: toen maakte Dusan Tadic voor 13,7 miljoen euro de overstap naar de Johan Cruijff ArenA. De nummer één van de Eredivisie heeft wel serieuze concurrentie, want ook Tottenham Hotspur zou Höjbjerg maar wat graag willen hebben.


Behoorlijk lang leek het erop dat Donny van de Beek naar Real Madrid zou transfereren. De Koninklijke sloot zelfs een akkoord met Ajax over een transfersom van 55 miljoen euro, maar de deal is nu definitief van de baan, zo bevestigt Valentijn Driessen. De chef sport van De Telegraaf vertelt in gesprek met Veronica Inside: “Real Madrid heeft zich in feite teruggetrokken. Die heeft gezegd: als jij naar een andere club wil, dan kan jij naar een andere club zoeken. Die willen zich nu niet committeren aan Donny van de Beek.” De Madrilenen zijn bezig met andere spelers, zoals bijvoorbeeld Paul Pogba van Manchester United: “Die krijgt de voorkeur. Ze staan volgens mij ook driehonderd miljoen euro in het rood. Ze zijn bezig met een nieuw stadion: ook weer driehonderd miljoen. Zij hebben geen geldmachine om ongelimiteerd spelers op te halen. Ze focussen zich op het topsegment en dat is niet Donny van de Beek.”

Een jaartje geleden legde Feyenoord een pittig miljoenenbedrag op tafel om Marcos Senesi over te mogen nemen van San Lorenzo. Inmiddels staat de stopper er goed op bij verschillende clubs uit de Europese (sub)top en daarom is het geenszins zeker dat hij ook na de zomer nog in De Kuip voetbalt. Al moeten we ook niet overdrijven, want Voetbal International onthult vandaag: “Er wordt regelmatig geïnformeerd naar Marcos Senesi, maar een echt concreet bod heeft Feyenoord niet ontvangen. Zeker niet van Sevilla en al helemaal niet van 15 miljoen euro.” Bovendien heeft oefenmeester Dick Advocaat achter de schermen al met zijn vuist op tafel geslagen: “Advocaat heeft technisch directeur Frank Arnesen al verteld dat Senesi alleen voor de hoofdprijs mag vertrekken en die is twintig miljoen. Hij heeft de linksbenige centrumverdediger komend seizoen zelf hard nodig.”

Jorrit Hendrix zou deze zomer wel eens kunnen gaan vertrekken bij PSV. Er wordt namelijk flink naar hem geïnformeerd bij Muy Manero, het kantoor van zaakwaarnemer Fulco van Kooperen dat de middenvelder sinds kort vertegenwoordigt. Het Eindhovens Dagblad schrijft over de stand van zaken: “De Noord-Limburger speelt bijna zijn hele leven al voor PSV en start op 20 juli – tenzij hij dan verkocht zou zijn – al aan zijn zeventiende seizoen bij de club. Vanuit meerdere landen (o.a. Amerika, Italië en Engeland) is geïnformeerd naar Hendrix, zo bevestigt Van Kooperen berichtgeving in VI.”


Douglas Franco Teixeira speelde op 4 januari 2017 zijn allerlaatste wedstrijd in het betaald voetbal en zat daarna een dopingschorsing uit (hij nam een plaspil bij Sporting Portugal). Nu gaat de Braziliaan vol voor een comeback in de Eredivisie. In een interview met Voetbal International vertelt de verdediger: “Ik heb fouten gemaakt, maar daarvan heb ik geleerd. Toen ik na mijn schorsing in Brazilië was, zei mijn moeder: koppie erbij, lekker trainen, je iets beter gedragen en geduld hebben. Dan komt het goed. Nu ben ik weer topfit en klaar om te genieten. Mijn zaakwaarnemer is bezig, over een paar weken komt er wat moois uit. Dat kan niet anders. Zo zie je maar weer: naar je moeder luisteren, dan komt alles goed.” Begin dit kalenderjaar verscheen Douglas opeens op het veld bij de amateurs van SC Barbaros. In een eerder stadium meldde hij zich bij FC Emmen om fit te worden, maar dat communiceerde na een paar dagen opeens dat hij niet geschikt was bevonden voor een contract: “Ze wísten dat ik nog niet klaar was, dat had ik vooraf zelf gezegd. Ik zocht alleen een kans om weer op niveau te komen. Maar zoals Emmen het naar buiten bracht, dacht iedereen: Zie je wel, het is over met Douglas. Ik voelde me zwaar genaaid.”

Buitenland:

Vincent Janssen transfereerde een jaartje geleden van Tottenham Hotspur naar CF Monterrey om zijn carrière uit het slop te trekken, en dat is wel gelukt. Er staat zelfs al weer een nieuwe transfer op stapel voor de voormalige topscorer van AZ. Volgens verschillende media, waaronder bijvoorbeeld MedioTiempo, is het Amerikaanse Austin FC bereid om aan de transferclausule in het contract van de spits (ter waarde van 20 miljoen dollar, iets meer dan 17 miljoen euro) te voldoen. In 2021 treedt de genoemde club als 27e club toe tot de Major League Soccer. Anthony Precourt, eerder eigenaar van Columbus Crew, is grootaandeelhouder bij de nieuw te formeren ploeg en acteur Matthew McConaughey is een van de belangrijkste investeerders. Janssen zou wel oren hebben naar een transfer, zeker omdat hij zo nu en dan op de bank zit bij Monterrey. Door de aanwezigheid van Rogelio Funes Mori is hij geen vaste basisspeler.


Adama Traoré doet het nu al een tijdje heel erg goed bij Wolverhampton Wanderers, en het begint er meer en meer op te lijken dat de ‘snelste voetballer ter wereld’ in de zomer een mooie transfer gaat maken. Bijvoorbeeld naar Manchester City. Volgens ESPN liggen de Citizens in ieder geval op poleposition voor de handtekening van de Spanjaard. Leroy Sané vertrekt natuurlijk naar Bayern München en de international van het Duitse nationale team moet wel vervangen worden. Traoré beschikt over soortgelijke kwaliteiten, al moet City wel diep in de buidel tasten voor zijn doelwit: de buitenspeler kost liefst 90 miljoen euro. Er zijn nog wel wat partijen die deze deal willen kapen. Liverpool leek lang in de race te zijn om de aanvaller over te nemen van de Wolves, maar oefenmeester Jürgen Klopp zou zijn vizier nu gericht hebben op Thiago Alcántara van Bayern. Juventus heeft nog wél oren naar een samenwerking met Traoré, aldus het bovengenoemde medium. Mogelijk bereidt De Oude Dame zich voor op een vertrek van spelers als Douglas Costa en/of Federico Bernardeschi.

Door de coronacrisis en financiële wanorde gaat Real Madrid deze zomer niet met honderden miljoenen euro’s smijten op de transfermarkt. En dat betekent een streep door de rekening van een aantal topspelers, die wel op een mooie transfer naar het Bernabéu gehoopt hadden. Voetbal International bericht op woensdagochtend: “De kans is klein dat Real Madrid deze zomer grote uitgaven kan doen op de transfermarkt. Dat leidt er volgens Marca toe dat Kylian Mbappé, Kai Havertz en Eduardo Camavinga allemaal wachten met het maken van de volgende stap in hun carrière” Het blad vervolgt: “Zo wil Paris Saint-Germain het contract van Mbappé maar al te graag openbreken, maar de Franse steraanvaller wil daarmee wachten totdat duidelijk is wat de plannen van De Koninklijke zijn. Hetzelfde zou gelden voor Camavinga en Havertz. Onlangs werd nogmaals duidelijk dat Real flink wil bezuinigen in de selectie door duurbetaalde sterren als Gareth Bale en James Rodríguez te lozen.”

Janssen naar de MLS?

  • Tof
  • Ik vind het niks
364+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie