‘Veronica Inside sneuvelt door blunder Talpa’

Foto: ‘Veronica Inside sneuvelt door blunder Talpa’

Het is inmiddels wel duidelijk dat Veronica Inside van de televisie dreigt te verdwijnen, in ieder geval in zijn oude vorm dan. Vaste tafelgast Johan Derksen wil er de brui aan geven en presentator Wilfred Genee ligt zwaar onder vuur.

Drie dagen voor de veelbesproken ‘racisme-uitzending’ zaten Derksen en Genee nog om de tafel met John de Mol, Paul Römer, Erland Galjaard en Marco Louwerens, de top van Talpa. De voormalige hoofdredacteur van Voetbal International schreef gisteren in De Telegraaf: “We werden overladen met schouderklopjes: we waren spraakmakend, onderscheidend, authentiek en opiniërend. De heren wilden dat wij een dagelijkse talkshow gingen verzorgen. Daar was binnen ons Veronica Inside-team niet iedereen enthousiast over. Nadat mijn grap vervolgens een mediaoorlog teweeg bracht, hebben we niets meer van die heren vernomen. Daarom weet ik me geen raad met al die loftuitingen. Hebben ze nou veel verstand van televisie, of zijn het slechts notoire opportunisten?”

Mediadeskundige Rob Goossens zegt bij RTL Boulevard snapt heel goed dat dit Derksen tegenstaat: “Als je net daarvoor nog zoveel veren in je achterste krijgt en dan vervolgens ziet hoe de PR-afdeling van Talpa alles op alles zet om alles om dit maar gunstig voor Talpa te spinnen… Als je al die uren waarin ze aan de lijn hebben gehangen om de stukken op de sites van RTL Boulevard en De Telegraaf aangepast te krijgen hadden gestoken in het contact met Johan, René en Wilfred, dan had dit stuk (van Derksen, red.) ongetwijfeld niet in de krant gestaan.”


Maar… waarom zoekt de Talpa-top nu geen contact met de VI-heren? “Ik denk dat dat te maken heeft met het feit dat Talpa gewoon een gekke organisatie is. Bij een normale organisatie heb je een baas en dan heb je mensen daaronder. Bij Talpa heb je een baas, John de Mol, die eigenlijk geen functie in het bedrijf heeft, want hij is niet de directeur. Dan zit er een tv-directeur, Marco Louwerens, die eigenlijk is voorgedragen door zijn beste vriend Erland Galjaard, die ook weer geen directiefunctie heeft.”

Goossens sluit af: “Er zitten eigenlijk vier mannen een bedrijf te leiden die allemaal niet echt kunnen zeggen: zo gaan we het doen. Ik denk gewoon dat de bal in het midden is gevallen en dat ze met z’n vieren naar die bal hebben zitten staren. Het is twee weken later en er is nog steeds niemand die een stap heeft gezet.”

Vind jij dit een blunder?

  • Ik wel
  • Ik niet
3201+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:47
52+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
19+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
35+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
220+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
99+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
103+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
375+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
39+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
81+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
26+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
86+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
82+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
44+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
180+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
36+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
129+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:40
9638+
‘Publiekslieveling spotgoedkoop naar Ajax’
15:12
1534+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1566+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
129+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie