Arsenal niet langs Leicester na rood voor invaller

Arsenal is er dinsdagavond niet in geslaagd om te winnen in de Engelse Premier League. In de strijd om een Europees ticket verspeelden de Londenaren een voorsprong tegen Leicester City: 1-1.

Iets meer dan twintig minuten had het elftal van Mikel Arteta maar nodig in het eigen Emirates Stadium. Pierre-Emerick Aubameyang werd bediend door Bukayo Saka en bij de tweede paal maakte de spits het simpel af: 1-0. Doelman Kasper Schmeichel had geen schijn van kans, maar de Deen was wel van grote waarde door een aantal serieuze kansen onschadelijk te maken.

Leicester City dacht langszij te komen in Londen. Kelechi Iheanacho trof doel, maar hij zou Sead Kolasinac onreglementair hebben gevloerd en dus ging dat feestje niet door. In de tweede helft werd ook een doelpunt van Arsenal-aanvaller Alexandre Lacazette afgekeurd vanwege buitenspel.

Eddie Nketiah mocht van Arteta invallen voor diezelfde Lacazette, maar dat bleek geen succes. De invaller beging een harde overtreding op James Justin en zonder een bal te hebben geraakt werd hij op advies van de VAR met rood weggestuurd. Met tien man lukte het Arsenal niet om de voorsprong te verdedigen. Leicester-spits Jamie Vardy bracht de bezoekers van dichtbij langszij.

Arsenal blijft door deze remise steken op plek zeven, waar Leicester vierde staat door de zege van Arsenal.

Scoreverloop: 1-0 (21′) Pierre-Emerick Aubameyang, 1-1 (85′) Jamie Vardy

Gaat Arsenal een Europees ticket pakken?