‘Dat werkt niet, Donny is geen Messi of Ronaldo’

Foto: ‘Dat werkt niet, Donny is geen Messi of Ronaldo’

Donny van de Beek aast op een transfer van Ajax naar de Europese top, maar zijn bestemming is nog onbekend. Real Madrid was dicht bij zijn komst, maar heeft de deal ‘on hold’ gezet en Manchester United hoopt daarvan te profiteren.

Ronald de Boer voorziet de middenvelder van advies in Trouw: “Mijn advies is om goed te luisteren naar het verhaal van een club. Wat zien ze in jou? Welke rol hebben ze voor je in gedachten? En in wat voor elftal kom je terecht? Vervolgens moet je je afvragen of dat plaatje bij je past. Belangrijk is dat je gevoel goed is. Zidane is meer een people manager geworden, hoor ik, iemand die de boel bij elkaar houdt en zorgt dat de sfeer goed is.”

De oud-voetballer gaat verder: “Je kunt niet tegen hem zeggen: ‘Donny, jij staat op ‘tien’, maak jij maar even het verschil’. Dat werkt niet. Hij is geen Messi of Ronaldo. Donny is een echte teamspeler, iemand die vooral ondersteunend is aan zijn teamgenoten. Bayern München vind ik perfect bij hem passen. Bij die club staat het team voorop.”

John Metgod, die zelf voor Real speelde, denkt dat iedere grootmacht wel een plekje heeft voor iemand als Van de Beek: “Maar als zo’n grote club als Real Madrid voor je komt, dan is het heel moeilijk om ‘nee’ te zeggen. Alleen, het enige wat daar telt, is prijzen winnen. Je móét presteren. Om het verschil in beleving aan te geven: in Nederland waren we vorig jaar vrij euforisch over Ajax, dat de halve finale van de Champions League haalde, terwijl ze in Madrid in zo’n geval zouden spreken over een verloren seizoen, omdat ze dan de Champions League niet gewonnen hebben. Dat is een essentieel verschil.”

Bayern een betere optie?

  • Zeker
  • Nee
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie