‘Ajax dreigt alsnog met brute Eredivisie-overval’

Foto: ‘Ajax dreigt alsnog met brute Eredivisie-overval’

Ajax dreigt deze zomer nog een aantal sterkhouders kwijt te raken. Spelers als André Onana, Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek dreigen deze zomer te vertrekken en dus zal er ingekocht moeten worden.

“Dan kun je zeggen dat het as en het hart uit het elftal is, maar ga je dat wel oplossen als Ajax zijnde?”, reageert Arno Vermeulen in de NOS Voetbalpodcast. Hij noemt Davy Klaassen (Werder Bremen) als mogelijke opvolger van Van de Beek. Jeroen Elshoff: “Ze weten al al bijna twee jaar dat het vertrek van Van de Beek eraan zit te komen. Het zou raar zijn als daar geen goede vervanger voor komt, hoe goed Van de Beek ook is.”

Elshoff vervolgt: “De linksbackpositie is wel een hele belangrijke positie. Je kunt schuiven met Blind als je er niet uit komt, maar die wil liever centraal spelen. Er loopt in Alkmaar nog iemand rond (Owen Wijndal, red.).” Vermeulen: “Maar Ajax en AZ hebben een gespannen relatie. Maar Boadu kan dat gat voorin heel goed invullen. Of Stengs, ja. Maar Wijndal zal voor Ajax de gedroomde linksback zijn.”

“Het zou toch zo kunnen zijn dat ze binnenkort om de tafel moeten om het één of ander. Een hele lange tafel, ja”, lacht Vermeulen. Jan Roelfs besluit: “In de wereld van voetbal draait vrijwel alles om geld. Dat zal hier ook het geval zijn. Als Ajax de beurs zou trekken en een fors salaris zal neertellen voor Boadu, dan zijn de wonderen de wereld niet uit.”

Zie jij dat gebeuren?

  • Ja
  • Nee
2100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie