TRANSFERUURTJE: Ajax gaat voor stunt, Sneijder ‘stompzinnig’

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax gaat voor stunt, Sneijder ‘stompzinnig’

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Bryan Linssen is bijna van Feyenoord. De transfervrije buitenspeler heeft volgens het Algemeen Dagblad namelijk een medische keuring in Rotterdam ondergaan, en nu dienen de puntjes alleen nog op de i gezet te worden alvorens we witte rook zullen kunnen zien. Het bovengenoemde medium meldt: “Bryan Linssen heeft de medische keuring doorstaan en alles volgens schema verloopt, tekent hij heel spoedig een tweejarig contract bij Feyenoord. De 29-jarige speler met de fraaie statistieken moet ervoor zorgen dat Feyenoord geen periode nodig heeft om te puzzelen in de aanloop van dit seizoen. De Rotterdammers willen er meteen staan als de competitie straks in september losbrandt.” Men vervolgt: “Linssen maakte afgelopen seizoen veertien goals en leverde zes assists af. Feyenoord had meer dan twee maanden nodig om een financieel akkoord af te dwingen. Ondertussen probeert Arnesen ook het contract met rechterspits Crysencio Summerville te verlengen. De rechterspits heeft nog een verbintenis tot medio 2021. De aanvaller, die het bij ADO Den Haag vorig seizoen prima heeft gedaan, moet als het aan Arnesen ligt een nieuw meerjarig contract tekenen in De Kuip.”


Borussia Dortmund is heel dicht bij de komst van Jude Bellingham van Birmingham City, die ondanks zijn jonge leeftijd (hij is pas zestien jaar oud) liefst 22 miljoen euro kost. Er liggen echter nog een paar kapers op de kust, zo schrijven de Duitse media. Kicker weet bijvoorbeeld te melden dat Ajax nog van plan is om de transfer te kapen, maar ook Bayern München en Juventus zouden de strijd nog niet opgegeven hebben. Toch lijkt het er sterk op dat deze clubs achter het net vissen, want Bellingham, zijn huidige werkgever Birmingham en de clubleiding van BVB zouden alleen nog een paar papieren moeten ondertekenen. Bovendien heeft het er alle schijn van dat Bellingham, ondanks de potentie die hij vertegenwoordigt, wat te duur is voor directeur voetbalzaken Marc Overmars. Ajax wordt behoorlijk hard geraakt door de coronacrisis, en 22 miljoen euro uitgeven voor een jeugdspeler is hier niet mee te rijmen.

AZ wil al zijn pareltjes het liefste binnenboord houden, maar volgens De Telegraaf is dat een onhaalbare zaak. Verschillende belangrijke spelers van de Alkmaarders zouden er namelijk een vertrekwens op nahouden, en bovendien wordt de club hard geraakt door de coronacrisis. De krant meldt op maandagmorgen: “Hoezeer de achterban en de clubleiding ook snakt naar de landstitel, er moet rekening worden gehouden met een vertrek van één of meerdere van deze smaakmakers. Het komende seizoen zal ook AZ door de verwachte recettedaling geld gaan kosten, dus móét er verkocht worden. En: jonge spelers uit de buitencategorie willen meer dan AZ en de Eredivisie. De zucht naar geld wint het te allen tijde van clubliefde en overstemt zelfs de honger naar prijzen.”


Door de coronacrisis hebben vrijwel alle clubs minder te besteden, maar toch zou het transferrecord van PSV deze zomer verbroken kunnen worden. Er is namelijk concrete interesse voor Donyell Malen, die alleen weg mag voor een megabedrag. Gisteren schreven we al dat AS Monaco wel oren heeft naar de komst van de jonge spits. De Ligue 1-topclub bereidt zich alvast voor op het vertrek van Wissam Ben Yedder en ziet de international van het Nederlands elftal als een adequate vervanger. Ook Napoli is echter in de race voor de handtekening van Malen. Arek Milik ligt nog maar één jaartje onder contract in het San Paolo-stadion en wordt daarom verkocht. Voorzitter Aurelio De Laurentiis wil vervolgens ‘iemand voor de toekomst’ aantrekken en het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat de keuze op de PSV’er valt.

Wesley Sneijder denkt serieus na over een comeback als profvoetballer in de Galgenwaard bij FC Utrecht. Valentijn Driessen vindt echter dat de Domstedelingen de recordinternational van het Nederlands elftal gewoon af moeten wijzen.In zijn column in De Telegraaf schrijft hij: “Wees bij afwijzing van dit stompzinnige idee niet bang voor Sneijder, want als iemand bestand is tegen de harde werkelijkheid en waarheid is het de kleine Utrechter. Zo bewees hij altijd in zijn carrière als speler. Het valt te hopen dat het bij iedereen bij FC Utrecht – toch gezien als serieuze club – even in het bolletje is geschoten vanwege de festiviteiten ter ere van het 50-jarig bestaan van de club. Het zou wat zijn als juist bij deze mijlpaal de slechtste beslissing van een halve eeuw FC Utrecht wordt genomen.”




FC Twente heeft nog behoorlijk veel werk te verrichten op de transfermarkt. De namen van Eljero Elia en Karim El Ahmadi worden genoemd in De Grolsch Veste, maar het is allerminst zeker dat zij ook kómen. Technisch directeur Jan Streuer geeft een update in gesprek met TC/Tubantia: “We zijn er nog niet uit met elkaar, maar ik heb er goede hoop op dat dat wel op korte termijn gaat gebeuren.” De Tukkers beginnen met een hele kleine groep, maar dat baart de beleidsbepaler geen zorgen: “De kunst is om nu nog even geduld te hebben, want er komen er nog heel veel spelers op de markt. Grote clubs als Ajax en PSV bijvoorbeeld willen toch eerst even aankijken wat ze met de huidige spelers willen. Straks komt er misschien nog ruimte als ze zelf wat aankopen hebben gedaan.”

Buitenland:

Real Madrid moet verkopen om zijn begroting op orde te krijgen en nieuwe spelers te kunnen kopen, en Liverpool wil daar dankbaar gebruik van maken. Volgens Don Balón hebben de Reds zich al bij het Estadio Santiago Bernabéu gemeld. Het bovengenoemde medium, dat overigens niet te boeken staat als al te betrouwbaar, schrijft vandaag dat de werkgever van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum liefst 110 miljoen euro geboden heeft voor de handtekening van Marco Asensio. Real beschikt over de nodige aanvallers, met onder anderen Vinícius Júnior, Eden Hazard, Rodrygo en Gareth Bale, en dat betekent dat Asensio nogal veel concurrentie heeft in de Spaanse hoofdstad. Een verkoop valt daarom niet helemaal uit te sluiten, al zouden de Madrilenen hier ook weer niet heel happig op zijn.


Als jonge jongen scoorde Mario Balotelli aan de lopende band mooie doelpunten voor het Italiaanse nationale team, maar op een gegeven moment ging het helemaal mis met de spits. Brescia liet onlangs weten hem te willen ontslaan en binnenkort moet hij dus op zoek naar een nieuwe werkgever. Het Argentijnse medium TyC Sports weet vandaag te melden dat het ernaar uitziet dat de aanvaller voor Boca Juniors gaat spelen. En dat is toch best opvallend, omdat de Italiaan nog maar 29 jaar oud is. Het lijkt echter niet meer goed te komen met Balotelli. Voorzitter Massimo Cellino van Brescia zei vóór de coronacrisis al over de spits: “We haalden Balotelli aan het einde van de transferperiode binnen, omdat we dachten dat hij een toegevoegde waarde zou kunnen zijn. Hij is een zwakke plek. Als we blijven praten over Balotelli, doen we onszelf en hem pijn.”

Gaat Linssen het goed doen bij Feyenoord?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
841+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie