‘Wilfred Genee bedonderde de boel al een keer eerder inzake VI’

Foto: ‘Wilfred Genee bedonderde de boel al een keer eerder inzake VI’

Het is onbegrijpelijk dat Johan Derksen en René van der Gijp de ‘matennaaierij’ van Wilfred Genee tijdens de veelbesproken racisme-uitzending van Veronica Inside niet aan hadden zien komen. Dat schrijft columnist Fons van Westerloo in De Telegraaf.

Al helemaal omdat Genee eerder ook al de belofte dat hij bij RTL zou blijven werken gelijk verbrak toen Talpa op de stoep stond. In de uitzendingen van VI daarna noemde Derksen Genee meerdere malen ‘onbetrouwbaar’. ‘Het is verbazend dat zowel Johan als René van der Gijp zich zo heeft opgewonden over het gedrag van Wilfred in wat voorlopig de laatste uitzending van Veronica Inside werd. Ze moeten weten wat voor vlees ze in de kuip hadden’, stelt Van Westerloo.

Genee wordt nu massaal ‘judas’ genoemd omdat hij Derksen niet steunde na diens mislukte grap over rapper Akwasi. ‘Het had Genee gesierd als hij niet met de wolven in het bos was gaan meehuilen, maar duidelijk had gemaakt dat Derksen geen racist is, maar soms de consequenties van zijn grappen niet overziet. Ik had dat vroeger ook met Theo van Gogh, zeker geen racist noch antisemiet, die toch soms over de schreef ging zonder te beseffen dat de aanval op één persoon een hele bevolkingsgroep kan treffen. Dan had ik wel een hartig gesprek met Theo, maar gaf geen centimeter toe aan degenen die hem de mond wilden snoeren met beschuldigingen die kant noch wal raakten’, aldus Van Westerloo, journalist en mediazakenman, tot slot.

Gijp en Derksen hadden kunnen weten dat Genee hen zou ‘bedonderen’

  • Eens, dat kon je zien aankomen
  • Oneens, dit had ik niet zien aankomen
5220+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie