TRANSFERUURTJE: Feyenoord-record sneuvelt, ‘nee’ voor Donny

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-record sneuvelt, ‘nee’ voor Donny

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Feyenoord lijkt een van zijn sterkhouders kwijt te gaan raken. Althans, volgens de Spaanse media hebben de Rotterdammers een bod van 17 miljoen euro voor Marcos Senesi terzijde geschoven, maar het verschil tussen vraag en aanbod is niet zo heel groot meer. Het medium Voz Federal schrijft op zondagmorgen dat technisch directeur Monchi de bovengenoemde Argentijn per se naar het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán wil halen. Daarom zou Sevilla dus ook 17 miljoen euro geboden hebben, bestaande uit een vast bedrag van 15 miljoen euro en 2 miljoen euro aan bonussen. Technisch directeur Frank Arnesen wil naar verluidt 20 miljoen euro hebben voor Senesi, dus er moet nog maar een heel klein verschil overbrugd worden. De Andalusiërs zouden in ieder geval van plan zijn om zich binnenkort bij De Kuip te melden met een verbeterd bod. Krijgt Feyenoord daadwerkelijk 20 miljoen euro voor zijn verdediger, dan betekent dit een transferrecord. Nog nooit verkochten de Rotterdammers een speler voor meer dan 18 miljoen euro, en dit record staat op naam van Dirk Kuyt, die in 2006 naar het Anfield Road van Liverpool vertrok.

Een jaartje geleden sloten Ajax en Real Madrid al een akkoord over de transfer van Donny van de Beek naar het Bernabéu, maar toen werd die deal in de ijskast gezet. En daar komt hij niet uit, want De Koninklijke wordt keihard geraakt door de coronacrisis. Volgens de krant MARCA is de kans heel erg klein dat de Madrilenen deze zomer met aansprekende transfers komen. In de Spaanse hoofdstad zou er namelijk een tekort zijn ontstaan van 200 miljoen euro, waardoor het compleet onmogelijk is om de portemonnee te trekken om iemand als Eduardo Camavinga van Stade Rennes of Van de Beek aan te trekken. Sterker nog, er moeten juist heel erg veel spelers verkocht worden. Achraf Hakimi vertrekt voor 40 miljoen euro naar Internazionale, en ook Gareth Bale, James Rodríguez, Brahim Díaz, Dani Ceballos en Mariano Díaz hebben de opdracht gegeven om een nieuwe werkgever te zoeken. Van de Beek wil een mooie stap maken naar de Europese top en als Real 55 miljoen euro betaalt is de middenvelder van de Madrilenen, maar hier ziet de grootmacht dus van af.Mikki van Sas speelde het voorbije seizoen nog in de Onder-17 van FC Utrecht, maar na de zomer komt hij uit in de jeugd van Manchester City. De doelman had ook voor Ajax of FC Barcelona kunnen kiezen, maar de Citizens spraken hem het meeste aan. Volgens De Telegraaf is men in de Johan Cruijff ArenA goed ziek van de beslissing van het talent om Ajax af te wijzen… Van Sas vertelt: “Het waren lastige keuzes. Het heeft zelfs door mijn hoofd gespookt om bij Utrecht te blijven. Het was ook niet zo dat ik niet naar Ajax wilde, ik wílde gewoon naar Manchester City. Zij hadden het beste plan voor mij uitgestippeld.”

Buitenland:

Paris Saint-Germain beschikt natuurlijk al over een gepeperde aanval: Edinson Cavani is dan misschien transfervrij vertrokken, maar oefenmeester Thomas Tuchel heeft nog altijd Neymar, Kylian Mbappé én Mauro Icardi onder zijn hoede. Toch zoeken de Parijzenaars naar versterking. Voetbal International schrijft op zondagochtend: “Newcastle United heeft grote ambities, maar dreigt smaakmaker Allan Saint-Maximin al na een seizoen kwijt te raken. De 23-jarige aanvaller kwam in de zomer over van OGC Nice en maakt in zijn debuutjaar in Engeland bijzonder veel indruk.” Het blad vervolgt: “Zelfs zo veel indruk, dat Paris Saint-Germain hem volgens de Daily Mail terug naar Frankrijk wil halen. Saint-Maximin tekende voor liefst zes jaar bij Newcastle en dus kunnen de Engelsen in ieder geval de hoofdprijs vragen.” De transferwaarde van Saint-Maximin wordt geschat op 20 miljoen euro, maar de Magpies vragen vermoedelijk vele malen meer.

Virgil van Dijk transfereerde in de winterstop van het seizoen 2017-2018 van Southampton naar Liverpool voor liefst 84,5 miljoen euro. De verdediger had echter nog wel wat meer opties in de Premier League, al koos hij dus voor Anfield Road. In de Engelse media vertelt de aanvoerder van het Nederlands elftal: “Ik had inderdaad de mogelijkheid om naar Chelsea of Manchester City te gaan. Als je clubs met elkaar vergelijkt, dan kijk je naar de clubgeschiedenis, de stad, de huidige selectie en de plannen voor de nabije toekomst. Maar het allerbelangrijkste waar je naar kijkt, is de manager. En Klopp is een belangrijke reden waarom ik voor Liverpool koos. Hij heeft iets speciaals. Is het zijn energie? Is het zijn algemene uitstraling? Soms ga ik zitten en denk ik na over wat hij doet en wat hij meer heeft dan anderen. Ik denk dat het zijn man management is. Dat is tegenwoordig belangrijker dan wat dan ook in de voetballerij.”

Verwacht jij dat Senesi vertrekt?

  • Ik wel
  • Ik niet
617+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie