‘Het doet me pijn dat ik deze prijs nog niet heb gepakt’

Foto: ‘Het doet me pijn dat ik deze prijs nog niet heb gepakt’

Gianluigi Buffon speelde op zaterdag (Juventus-Torino, 4-1) zijn 648e wedstrijd in de Serie A en stak op die manier Paolo Maldini voorbij: hij is nu recordhouder in Italië. En van stoppen wil de doelverdediger zeker nog niet weten.

In gesprek met Sky Italia reageert hij: “Ik moest lang wachten op dit record, maar dat was geen probleem. Natuurlijk ben ik hier heel blij mee, maar het record heeft me eerder nooit bezig gehouden. In het begin van mijn loopbaan had ik veel dromen en doordat ik altijd het maximale uit mezelf heb proberen te halen ben ik nu hier.”

Buffon vindt het bijzonder dat hij Maldini voorbij is: “Want ik ben eigenlijk twee jaar geleden al met pensioen gegaan. Toen kwam Paris Saint-Germain en vervolgens kreeg ik de mogelijkheid om hier terug te keren. Het voelt erg goed. Ik heb nog steeds de juiste motivatie, ik kan wedstrijden spelen zonder problemen.” Zijn contract in Turijn is met een jaar verlengd en ook na de zomer komt hij dus nog in actie: “Maar ik moet mezelf altijd kritisch blijven bekijken en bereid zijn om een stap terug te doen wanneer ik merk dat ik niet meer op topniveau kan presteren. Zolang ik gemotiveerd en in de juiste vorm ben zal ik echter doorgaan, want er is niets dat mij gelukkiger maakt dan voetballen.”

Nu hoopt de routinier ook op internationaal succes: “De Champions League zit altijd in mijn hoofd, dat is onvermijdelijk. Ik ben al zo vaak zó dichtbij geweest, dat het me pijn doet dat ik deze prijs nog niet heb gepakt’, doelde Buffon op drie verloren Champions League-finales. ‘Maar ik heb de kracht gevonden om de moed nog niet op te geven.”

Zie jij Juventus de Champions League winnen?

  • Ik wel
  • Ik niet
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie