Milan lijkt titelaspiraties Lazio definitief de kop in te drukken

Lazio lijkt de titelaspiraties definitief vaarwel te kunnen zeggen. De nummer twee van de Serie A ging zaterdagavond op eigen veld hard onderuit tegen AC Milan en heeft een wonder nodig om koploper Juventus nog van een volgend landskampioenschap af te houden.

Lazio begon het duel met Milan in de wetenschap dat koploper Juventus ‘s middags het gat naar zeven punten had vergroot. Alleen met een zege zouden de Romeinen nog hoop kunnen koesteren op de titel. Bij de bezoekers stond Zlatan Ibrahimovic voor het eerst na zijn blessure weer in de basis. In het begin van de wedstrijden waren er een aantal kansen over en weer. Na 23 minuten opende Milan de score via Hakan Çalhanoglu. De Turk kapte naar binnen en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied op doel. Doordat de bal nog werd aangeraakt door een Lazio-verdediger zeilde de bal over doelman Thomas Strakosha.

Tien minuten later verdienden de bezoekers een penalty. Alexis Saelemaekers zette voor, waarna Stefan Radu de bal op de arm kreeg. Natuurlijk ging Ibrahimovic achter de bal staan. De strafschop was niet goed en Strakosha leek kans te hebben om hem te keren, maar met effect rolde de bal onder zijn arm door langzaam het doel in. Beide doelpuntenmakers gingen even later naar de kant. In de tweede helft probeerde Lazio het nog wel, maar behield Milan de controle. Na een uur spelen besliste Ante Rebic het duel met een shot in de verre hoek.

Zo blijft de achterstand van Lazio op Juve zeven punten, met nog vier wedstrijden te spelen. De titelstrijd lijkt te zijn opgegeven. Milan wipt naar plaats zes over Napoli heen, al kunnen zij zondagavond die plek weer terugpakken

Scoreverloop: 0-1 (23′) Hakan Çalhanoglu, 0-2 (34′) Zlatan Ibrahimovic (pen.), 0-3 (59′) Ante Rebic