Oudgedienden zetten Chelsea weer op het goede spoor na midweekse uitglijder

Chelsea heeft zijn vierde plaats in de Premier League snel heroverd. Manchester United had die eerder op de dag ingenomen, maar The Blues stelden orde op zaken met een reguliere 3-0 zege tegen Watford. In de eerste helft werd al het verschil gemaakt en zo werkte de ploeg aan het herstel na de midweekse nederlaag tegen West Ham United.

Halfweg had Chelsea zijn schaapjes al op het droge. Olivier Giroud, die alweer de voorkeur kreeg boven Tammy Abraham in de basiself, opende de score kort voor het halfuur en vlak voor rust kreeg Chelsea nog een strafschop na een overtreding op Christian Pulisic. Vanaf de stip faalde Willian niet, de Braziliaan legde zijn negende van het seizoen binnen.

In de tweede helft kon Chelsea de wedstrijd uitspelen, al mocht er in blessuretijd nog een keer gejuicht worden. Ross Barkley zorgde nog voor 3-0. Chelsea wipt zo weer over United naar de vierde plaats en heeft twee punten meer dan zijn rivaal. Het vergroot de voorsprong op nummer zes Wolverhampton Wanderers – dat verloor van Arsenal – tot vijf punten.

Scoreverloop: 1-0 (28′) Olivier Giroud, 2-0 (43′) Willian (pen.), 3-0 (92′) Ross Barkley