Petrovic werd bedreigd bij Feyenoord: “Je hebt er altijd gekke mensen bij”

Foto: Petrovic werd bedreigd bij Feyenoord: “Je hebt er altijd gekke mensen bij”

Met ingang van deze zomer gaat Zeljko Petrovic bij Feyenoord aan de slag als de rechterhand van oefenmeester Dick Advocaat. De Serviër werkte al eens eerder in De Kuip, aan de zijde van Ruud Gullit, maar toen waren de fans niet blij met hem.

Hij werd zelfs beschermd door de politie als hij van het stadion naar het trainingsveld liep… In het Algemeen Dagblad vertelt Petrovic: “De gebeurtenissen van toen spelen geen rol meer. Ik ben geen moment bang geweest. De fans mogen roepen wat ze willen.”

Hij denkt dat de supporters liever een echt Feyenoord-icoon als assistent van Gullit hadden willen zien: “Je hebt er altijd gekke mensen bij. Door mijn persoonlijkheid sloeg de stemming snel om. Ik sprak gewoon met iedereen. Met de fans bouwde ik een heel goede band op.”

Petrovic en Advocaat zijn echte vrienden: “We trekken buiten het voetbal veel met elkaar op. Op tweede kerstdag was ik bij hem uitgenodigd voor het diner. Dat zegt wel wat. Als mens is Dick Advocaat een geweldenaar. Een warme man met een heel groot hart voor vrienden. En dan praat ik nog niet eens over zijn kwaliteiten als trainer.” En De Kleine Generaal weet wat hij aan zijn assistent heeft: “Ik weet wat Advocaat met een training wil of wat er tactisch moet gebeuren. Zo coach ik de spelers. Ik coach niet op mijn manier, maar op de manier zoals hij zou willen dat ik het doe.”

Goede assistent voor Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie