Morata eist hoofdrol op bij winnend Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft goede zaken gedaan in de strijd om plek drie in de Primera División. Directe Champions League-kwalificatie via de competitie lonkt na de 3-0 zege op Real Mallorca.

Na een klein half uur spelen maakte Álvaro Morata de 1-0. De Spaanse spits werd in het strafschopgebied onderuit getrokken en mocht zelf aanleggen vanaf elf meter. In de vierde minuut van de blessuretijd van de eerste helft maakte Morata ook de 2-0. Mallorca kreeg de bal niet weg en dat resulteerde in een niet te missen kans voor Morata.

Elf minuten voor tijd maakte Atlético er ook nog 3-0 van. Koke kreeg de ruimte om van buiten het strafschopgebied uit te halen en zijn van richting veranderde poging rolde langs de kansloze Manolo Reina. Met 29 punten moet Mallorca steeds meer vrezen voor degradatie, waar de Madrilenen afkoersen op plek drie achter Real Madrid en FC Barcelona.

Scoreverloop: 1-0 (29′) Álvaro Morata (strafschop), 2-0 (45′) Álvaro Morata, 3-0 (79′) Koke

Haalt Atlético het maximale uit dit seizoen?