‘Ten Hag gooit pikorde in Ajax-selectie om’

Foto: ‘Ten Hag gooit pikorde in Ajax-selectie om’

De uitgaande transfers bij Ajax zorgden deze zomer mogelijk voor verschuivingen in de selectie. Spits Klaas-Jan Huntelaar lijkt sowieso al een andere rol te krijgen in Amsterdam.

Voetbal International schrijft: “Als Ajax die unieke kwaliteiten van Van de Beek kwijtraakt, heeft het Tadic dan nog nodig in dezelfde rol of heeft het team dan behoefte aan een echte centrumspits? Die typische puntspelers heeft Ajax in huis, maar aan iedere voetballer kleeft wel een verhaal. Klaas-Jan Huntelaar kan bijvoorbeeld nog altijd uitstekende statistieken overleggen.”

De bijna 37-jarige spits is nog steeds zeer hongerig. “Maar de rol van good old Huntelaar is volstrekt duidelijk. Hij blijft pinchhitter en zal meer en meer de rol van mentor op zich dienen te nemen. The Hunter moet helpen zijn opvolgers – met name de spitsen Lassina Traoré en Brian Brobbey – verder klaar te stomen voor het grote werk. De negentienjarige Traoré lijkt daarom de eerste stand-in voor Tadic te worden, al mag van hem nog niet worden verwacht dat hij al voortdurend op Champions League-niveau het verschil maakt.”

VI voegt toe: “De achttienjarige Brobbey heeft in de Ajax-jeugd laten zien een doelpuntenmachine te kunnen zijn. Het grote talent zal zichzelf komend seizoen echter eerst nog meer in de Keuken Kampioen Divisie moeten bewijzen. De vraag is of Brobbey dat wil, hij heeft een eerste aanbieding voor een nieuw contract naast zich neergelegd.”

Terecht?

  • Ja
  • Nee
1213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie