‘Koeman neemt verrassend standpunt in over FC Barcelona’

Foto: ‘Koeman neemt verrassend standpunt in over FC Barcelona’

Het Nederlands elftal gaat mogelijk zónder Ronald Koeman naar het EK in 2021. De bondscoach zou serieus nadenken over een overstap naar zijn grote liefde FC Barcelona.

Koeman wees de Catalaanse grootmacht eerder dit seizoen nog af. De Nederlander had de KNVB toegezegd dat hij EURO 2020 nog wilde doen en wees op de clausule dat hij pa na het toernooi mag overstappen. Daarop koos de clubleiding voor Quique Setién, maar hij ligt na slechts een half jaar alweer zwaar onder vuur nu titelprolongatie ver weg is.

Sindsdien is er veel gebeurd rond Koeman. Het EK is zoals bekend met een jaar uitgesteld en de bondscoach kreeg te maken met acute hartproblemen, waardoor de plannen in zijn ogen zijn veranderd. Koeman zou deze zomer niet nogmaals ‘nee’ willen zeggen tegen zijn droombaan.

Meerdere Spaanse media stellen dat Koeman alsnog naar Barcelona wil, mits de club aan een aantal eisen voldoet. Zij stellen dat de bondscoach de KNVB alleen maar hoeft te informeren dankzij de vertrekclausule in zijn contract. Het is echter onduidelijk of die optie daadwerkelijk rechtsgeldig is door de uitstel van het EK.

Koeman liet eerder weten niet vóór het EK afscheid te zullen nemen. In Spanje denkt men daar dus anders over, mede omdat er geruchten gaan dat er hernieuwde contacten zijn gelegd. Ook zou de Oranje-bondscoach net deze periode hebben gebruikt om naar zijn huis in Barcelona te gaan.

Zou je dat begrijpen?

  • Ja
  • Nee
4747+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie