‘Veronica Inside schuldig aan enorme flater: echt verschrikkelijk’

Foto: ‘Veronica Inside schuldig aan enorme flater: echt verschrikkelijk’

Johan Derksen houdt nu al een behoorlijke tijd de gemoederen bezig. De uitzending van Veronica Inside, die volledig in het teken van racisme stond, viel bij journalist Wierd Duk van De Telegraaf in ieder geval helemaal verkeerd.

“Ik vond het heel erg teleurstellend en ik snapte ook niet waarom die hele uitzending er over moest gaan. Vanwege één onbenullig incidentje. De hele uitzending werd een soort boetedoening van Johan Derksen, die per se moest gaan zeggen dat zijn grapje niet slecht bedoeld was, uit racistische overwegingen.. Alsof het hele Nederlandse volk hem in godsnaam moest gaan vergeven voor deze verschrikkelijke uitglijder”, zegt Duk cynisch.

“Het was tenenkrommend, naar om te zien. Het is verschrikkelijk dat we in dit land zijn uitgekomen op het punt dat mensen zichzelf moeten geselen, nota bene vanwege rapper Akwasi die zelf ook geen blad voor de mond neemt en oproept tot geweld tegen mensen die zich opdossen als Zwarte Piet”, vervolgt de journalist in zijn podcast ‘Het Land van Wierd Duk’.

“En dat onder leiding van een presentator die blijkbaar al 20 jaar vindt dat hij met een racist in tafel zit, in zijn ogen. Dat is toch ook wel hoogst merkwaardig. Dan had-ie eerder moeten zeggen: ‘Ik kap met dit programma, ik wil niet met mensen met dit soort opvattingen aan tafel zitten’. Derksen is 71, je zag hem denken: ‘Waar ben ik in godsnaam nou weer beland?’ Als wij Amerika gaan volgen, en mensen die nog enigszins hoekig zijn en hun mening durven te geven, zijn we over een paar jaar alle mensen die nog een beetje interessant zijn kwijt. Dan worden we allemaal snelle jongens in een snel pak met politiek correcte meningen.”

Eens met Duk?

  • Ja
  • Nee
6849+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie