Jubileumtreffer Messi niet voldoende in Spaanse topper

Foto: Jubileumtreffer Messi niet voldoende in Spaanse topper

FC Barcelona heeft dinsdagavond opnieuw averij opgelopen in de Spaanse Primera División. De Catalanen moesten door twee strafschoppen van Atlético Madrid genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

Lionel Messi stond voorafgaand aan deze Spaanse topper op 699 doelpunten voor FC Barcelona. De Argentijn was gebrand om zijn jubileumdoelpunt te produceren, maar was bij de 1-0 belangrijk als aangever. Atlético-spits Diego Costa werkte een hoekschop van de steraanvaller ongelukkig achter zijn eigen doelman Jan Oblak doordat de bal op zijn dijbeen viel.

Barcelona en Atlético maakten er een boeiend schouwspel van in Camp Nou. Kort na de 1-0 had de Spaanse Braziliaan zijn fout goed kunnen maken, maar Diego Costa faalde vanaf elf meter na een overtreding van Arturo Vidal op Yannick Ferreira Carrasco. De VAR constateerde echter dat Marc-André ter Stegen te snel van zijn lijn kwam en gaf Saúl Niguez daardoor de kans om alsnog voor 1-1 te zorgen.

Messi was bij een 1-1 stand meermaals dicht bij nummer 700 in Catalaanse dienst. Eerst plaatste de Barcelona-ster een heerlijk schot net aan de verkeerde kant van de paal en even later wist Oblak een van richting veranderde vrije trap nog net te pareren met een ultieme ingreep. Toch kreeg Messi zijn jubileumdoelpunt. Na een overtreding van Felipe op Nélson Semedo wipte hij de penalty fraai binnen: 2-1.

Het werd sowieso de avond van de strafschoppen. Net als bij de eerste gelijkmaker werd Carrasco gevloerd binnen het strafschopgebied en dus mocht Saúl nogmaals een penalty benutten: 2-2. Barcelona loopt hierdoor één punt in op Real Madrid, maar weet dat de aartsrivaal op vier punten plus een beter onderling resultaat komt. De Madrilenen spelen donderdagavond thuis tegen Getafe.

Scoreverloop: 1-0 (11′) Diego Costa (eigen doelpunt), 1-1 (19′) Saúl Niguez (strafschop), 2-1 (50′) Lionel Messi (strafschop), 2-2 (62′) Sául Niguez (strafschop)

Wie pakt de Spaanse titel?

  • Real Madrid
  • FC Barcelona
246+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie