“Dokter Kerkhoffs zei dat het dan einde loopbaan was geweest”

Foto: “Dokter Kerkhoffs zei dat het dan einde loopbaan was geweest”

Mitchell Dijks maakte vorige week na negen maanden zijn rentree in de Italiaanse Serie A. De 27-jarige linksback is meteen weer basisspeler bij Bologna, maar de pijn is nog steeds voelbaar.

“Dat was echt héél zwaar. Het laatste kwartier heb ik vooral grassprietjes lopen tellen, zo moe was ik”, vertelt de oud-Ajacied aan Voetbal International. “Ik ben in de slotfase bijna naar Federico Bernardeschi gelopen, mijn directe tegenstander, om te vragen of hij even rustig aan kon doen. Haha, ik was helemaal gesloopt.”

Dijks speelde direct de volledige wedstrijd en na wat behandelingen voelt hij zich weer lekker. De linksback legt uit wat er aan de hand was: “In een van mijn tenen was een bandje afgescheurd. Daarnaast was er een kussentje onder mijn voet weggesleten, terwijl die juist je bot moet beschermen. In de loop van de tijd is het van kwaad tot erger gegaan. Ik trainde al een tijdje met pijn en werd aan mijn voet behandeld, maar dat leverde niet veel op.”

Bologna ontkende dat er iets ernstigs was, maar Dijks besloot in Nederland een second opinion aan te vragen. “In het AMC is een MRI-scan gemaakt en daaruit bleek hoe ernstig was. Dokter Kerkhoffs zei dat het einde loopbaan was geweest, als ik gewoon had doorgelopen met mijn blessure. Dat viel koud op mijn dak. Man, alleen de gedachte al, dat mijn carrière voorbij had kunnen zijn. Daarna vertelde de dokter dat het herstel vier of vijf maanden zou duren.”

Nemen clubartsen onnodig veel risico?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
136+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie